Ρύθμιση με ερμηνευτική τροπολογία για τους πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας

Ρύθμιση με ερμηνευτική τροπολογία για τους πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ερμηνευτική τροπολογία, που ρυθμίζει το θέμα των πρώην εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία αυτή, που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, αποσαφηνίζει ότι οι νέες διατάξεις για το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων θα εφαρμοστούν μόνο για όσους πλειστηριασμούς στηρίζονται σε διαδικασία εκτέλεσης που ξεκίνησε μετά την 1.1.2016 ή σε πτωχεύσεις που κηρύχθηκαν μετά τις 19.8.2015.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την τροπολογία, οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας, που πτώχευσε προ του 2015, είναι πρώτοι στην κατάταξη των πιστωτών έναντι των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται ότι πριν από το 2015 οι απαιτήσεις των εργαζομένων θεωρούνταν υπερπρονομιακές και ικανοποιούνταν κατ' απόλυτη προτεραιότητα από το πλειστηρίασμα, έναντι ιδίως των τυχών συντρεχουσών απαιτήσεων τραπεζών.

Στις εργατικές απαιτήσεις, σημειώνεται, δεν περιλαμβάνονταν μόνο δεδουλευμένα, αλλά κάθε είδους πρόσθετε αποδοχές, προσαυξήσεις και επιδόματα. Αυτό το προνόμιο των εργαζομένων καταργήθηκε νομοθετικά το 2015. Στην πορεία, σημειώνει η αιτιολογική έκθεση, ανέκυψαν ερμηνευτικές διχογνωμίες και αμφισβητήσεις, για το θέμα «με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία η προτεινόμενη διάταξη, με την οποία αποκαθίσταται η ορθή έννοια των τροποποιήσεων».

Η ερμηνευτική τροπολογία ΕΔΩ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM