The Simpsons: Τέλος στα ντουμπλάζ λευκών σε μη λευκούς χαρακτήρες

The Simpsons: Τέλος στα ντουμπλάζ λευκών σε μη λευκούς χαρακτήρες Facebook Twitter
0

Η κωμική σειρά animation, οι θρυλικοί Simpsons δε θα χρησιμοποιούν πια λευκούς ηθοποιούς για τις φωνές χαρακτήρων άλλων εθνοτικών καταβολών, σύμφωνα με την παραγωγή του προγράμματος.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση, οι παραγωγοί της σειράς γνωστοποίησαν πως «προχωρώντας προς τα εμπρός, οι Σίμπσονς δεν θα έχουν πλέον φωνές λευκών ηθοποιών για μη λευκούς χαρακτήρες».

Η σειρά που μεταδίδεται στο Fox Network, έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια σωρεία επικρίσεων για το ντουμπλάρισμα του Ινδιάνου Apu από τον λευκό ηθοποιό Χανκ Αζάρια, ο οποίος, μάλιστα, προ μηνών ανακοίνωσε πως παραιτείται από το ρόλο.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιανουάριο, ο Αζάρια είπε πως δεν θα ντουμπλάρει τη φωνή του, ινδιάνικης καταγωγής, ιδιοκτήτη μάρκετ Apu Nahasapeemapetilon, χαρακτήρα που ερμηνεύει από τη στιγμή της «γέννησής» του, το 1990.


«Πήραμε την απόφαση όλοι μαζί. Συμφωνήσαμε από κοινού. Και όλοι πιστεύουμε πως είναι η σωστή» είχε πει τότε ο Αζάρια -που ντουμπλάρει φωνές κι άλλων χαρακτήρων, όπως του μαύρου αστυνομικού Lou και του Αμερικανομεξικανού Bumblebee Man- δηλώνοντας «εξαιρετικά αναστατωμένος προσωπικά και επαγγελματικά» με τη σκέψη πως ίσως κάποιοι άνθρωποι ένιωσαν περιθωριοποιημένοι λόγω του Apu.

Η ανακοίνωση της δημοφιλούς σειράς -που έχει επικριθεί ακόμα και για τη χρήση των χαρακτήρων με ένα τρόπο που ενισχύει τρα φυλετικά στερεότυπα- έρχεται στον ηχηρό απόηχο των ογκωδέστατων διαδηλώσεων που προκάλεσε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Η βιομηχανία της ψυχαγωγίας δέχεται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις ώστε να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες σε καλλιτέχνες μη λευκούς.

Με πληροφορίες από BBC

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ