Ήταν προϊόν της CIA το τραγούδι “Wind of Change” των Scorpions;

Ήταν προϊόν της CIA το τραγούδι “Wind of Change” των Scorpions; Facebook Twitter
0

Ένα νέο podcast οκτώ επεισοδίων που κάνει σήμερα πρεμιέρα στο Spotify εξερευνά μέσα από πλήθος συνεντεύξεων και μαρτυριών την επίμονη φήμη σύμφωνα με την οποία η διάσημη μπαλάντα των Scorpions υπήρξε δημιούργημα της CIA.

Οικοδεσπότης του podcast είναι ο δημοσιογράφος του New Yorker, Patrick Radden Keefe, και όπως ακούγεται να λέει ο ίδιος στο trailer του podcast, το τραγούδι το έγραψαν πι Scorpions στην Μόσχα το 1989 όπου είχαν βρεθεί για μια μνημειώδη συναυλία στη ρωσική πρωτεύουσα μαζί με άλλες διάσημες μπάντες «σκληρού ροκ» όπως οι Bon Jovi και οι Mötley Crüe.

Ως γνωστόν, οι στίχοι του τραγουδιού που έγινε τεράστια επιτυχία τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, κάνουν λόγο για τον «άνεμο της αλλαγής» και τη «μαγεία της στιγμής μια ένδοξη νύχτα». Το "Wind of Change" συνδέθηκε άμεσα με την πτώση του Τείχους του Βερολίνο (σκηνές από την οποία κυριαρχούσαν στο βίντεο κλιπ) και της Σοβιετικής Ένωσης.

Ήταν προϊόν της CIA το τραγούδι “Wind of Change” των Scorpions; Facebook Twitter

Η φήμη ότι το κομμάτι γράφτηκε κατά παραγγελία της CIA προκειμένου να ενθαρρυνθεί ακόμα περισσότερο η ριζική αλλαγή του καθεστώτος στην Σοβιετική Ένωση, «βασανίζει» εδώ και μια τον Keefe, όπως λέει ο ίδιος ώσπου αποφάσισε να προχωρήσει στην (υπερ)παραγωγή αυτού του podcast που περιλαμβάνει πλήθος μαρτυρίες τόσο από μουσικούς όσο και από πρώην συνεργάτες μυστικών υπηρεσιών:

«Είναι μια ιστορία που απλώνεται πέρα από μουσικά είδη και πέρα από σύνορα και ιστορικές περιόδους, συνεπώς ήταν για μένα σημαντικό να ακουστούν οι διάφορες μουσικές, οι διάφορες φωνές αλλά και οι διάφορες προφορές έτσι ώστε να αποφασίσει ο ακροατής ποιος λέει ψέματα και ποιος λέει αλήθεια. Πέρασα τόσο ωραία κυνηγώντας αυτήν την τρελή ιστορία, εξερευνώντας τα σκοτεινά σοκάκια του Ψυχρού Πολέμου και κάνοντας πάνω από εκατό συνεντεύξεις, που δεν βλέπω την ώρα να την μοιραστώ με τον υπόλοιπο κόσμο».

Το podcast "Wind of Change" έκανε πρεμιέρα στο Spotify στις 11 Μαΐου

Πηγή: Rolling Stone

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM