Καταγγελία στο ΕΣΡ έκανε ο Ολυμπιακός σε βάρος της ΕΡΤ για το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

 

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι τα χρήματα που προσφέρει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση προς τις ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια της αγοράς. Όπως τονίζουν οι Πειραιώτες, η υπέρβαση αυτή είναι τέτοια που καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολο, εάν μέσω των κυοφορούμενων συμφωνιών καλύπτεται ο καταστατικός σκοπός της ΕΡΤ και εξυπηρετείται το Δημόσιο Συμφέρον.

 

Ο Ολυμπιακός αναφέρει πως «η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στο όνομα της διαμόρφωσης του τηλεοπτικού προγράμματος». Οι ερυθρόλευκοι έχουν άλλωστε επισημάνει πως για την περσινή συμφωνία της ΕΡΤ με εφτά ομάδες που δεν είχαν άλλη συμφωνία, ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε ποιο ήταν το ύψος του κονδυλίου που καταβλήθηκε ούτε πώς προέκυψε αυτό το ποσό και ποιο ήταν το συνολικό κόστος παραγωγής των αγώνων.

 

Η ομάδα ζητά να γίνει έρευνα και έλεγχος για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και επισημαίνει πως το ΕΣΡ πρέπει να ελέγξει το κατά πόσο η ΕΡΤ εκπληρώνει τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας που της έχουν ανατεθεί, καθώς και εάν τηρούνται οι κανόνες του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. 

 

Στην επιστολή - καταγγελία που φέρει την υπογραφή του αντιπροέδρου Τάκη Αγραφιώτη σημειώνεται δε πως «οι εν λόγω συζητήσεις φέρεται να γίνονται όχι με όρους πλήρους αδιαφάνειας, αλλά περαιτέρω καταλύοντας και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς φέρεται να προσφέρεται τίμημα που υπερβαίνει κατά πολύ της ελεύθερης αγοράς».