«Αγαπώ το Netflix, αλλά γ***έται το Netflix!» αναφώνησε επί σκηνής η διάσημη Αγγλίδα ηθοποιός στο πλαίσιο του CinemaCon, του ετήσιου συνεδρίου αιθουσαρχών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Η Έλεν Μίρεν, η οποία βρισκόταν στο συνέδριο για την προώθηση της νέας ταινίας της, "The Good Liar", δήλωσε εν μέσω θερμών εκδηλώσεων από τους παριστάμενους ότι «με τίποτα δεν συγκρίνεται η εμπειρία του να κάθεσαι στην κινηματογραφική αίθουσα», ευχαριστώντας παράλληλα τους αιθουσάρχες για το βραβείο καλύτερης ανερχόμενης ηθοποιού που της είχαν δώσει πριν πολλά χρόνια στην αρχή της καριέρας της.

 

Τα λόγια της Μίρεν συμπίπτουν χρονικά με την κορύφωση της έντασης ανάμεσα στους θιασώτες της κινηματογραφικής διανομής και στις εταιρείες streaming, που δεν φαίνονται πρόθυμες –με ελάχιστες εξαιρέσεις– να παραχωρήσουν τις ταινίες τους στις αίθουσες πριν τις διαθέσουν στη συνδρομητική τους πλατφόρμα.

 

Νωρίτερα στο συνέδριο, το οποίο διεξήχθη στο Caesars Palace Hotel and Casino του Λας Βέγκας, τη συζήτηση είχε μονοπωλήσει το επίσης φλέγον και χρόνιο ζήτημα της περικοπής ή μη του χρόνου διάρκειας των ταινιών κατά τη μετάβασή τους από την κινηματογραφική αίθουσα στις «οικιακές» πλατφόρμες.