Oικονομική επιχορήγηση για τους κατοίκους ακριτικών περιοχών χωρίς τηλεοπτικό σήμα

Oικονομική επιχορήγηση για τους κατοίκους ακριτικών περιοχών χωρίς τηλεοπτικό σήμα Facebook Twitter
0

Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την «πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας».


Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι δικαιούχοι - μόνιμοι κάτοικοι των εκάστοτε περιοχών, θα λαμβάνουν χρηματική επιδότηση προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση, μέσω παρόχου, στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας.

Ως μόνιμοι κάτοικοι θα θεωρούνται αυτοί που διαθέτουν μόνιμη κατοικία στις περιοχές που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου, ενώ η χρηματική επιδότηση ανά δικαιούχο ανέρχεται στα 110 ευρώ, εφάπαξ και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής παρόχου της αρεσκείας του.

Τέλος, τονίζεται πως οι μόνιμοι κάτοικοι θα έχουν προθεσμία τριών μηνών από τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στην οποία ορίζεται η ακριβής ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας πιστοποίησης των δικαιούχων.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM