Ο Christopher Wylie, ο οποίος εργάστηκε για την εταιρία δεδομένων Cambridge Analytica, αποκαλύπτει πως οι προσωπικές πληροφορίες 50 εκατομμυρίων χρηστών του facebook λήφθηκαν χωρίς εξουσιοδότηση στις αρχές του 2014 για να δημιουργήσουν ένα σύστημα που θα μπορούσε να «φακελώσει» μεμονωμένους ψηφοφόρους των ΗΠΑ προκειμένου να τους βομβαρδίσει με στοχευμένες πολιτικές διαφημίσεις.
Την εποχή εκείνη η εταιρεία ανήκε στον δισεκατομμυριούχο Robert Mercer, επικεφαλής της οποίας ήταν τότε ο βασικός σύμβουλος του Donald Trump, Steve Bannon. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του είναι ο Alexander Nix.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΛΙΝΚ, ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:
Διεθνή /
Ο πληροφοριοδότης της Cambridge Analytica μιλά στην Guardian: «Ξοδέψαμε 1 εκατομμύριο δολλάρια συλλέγοντας εκατομμύρια προφίλ του Facebook»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Υπήρχαν έρωτες στην Επανάσταση; Το άγνωστο 1821
Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου - Ο κρυφός συμβολισμός πίσω από το έθιμο
Eurovision 2026: Με πυώδη αμυγδαλίτιδα και πυρετό ο Akylas
Αποχαιρετώντας τα τελευταία προσχήματα
σχόλια