Ο Christopher Wylie, ο οποίος εργάστηκε για την εταιρία δεδομένων Cambridge Analytica, αποκαλύπτει πως οι προσωπικές πληροφορίες 50 εκατομμυρίων χρηστών του facebook λήφθηκαν χωρίς εξουσιοδότηση στις αρχές του 2014 για να δημιουργήσουν ένα σύστημα που θα μπορούσε να «φακελώσει» μεμονωμένους ψηφοφόρους των ΗΠΑ προκειμένου να τους βομβαρδίσει με στοχευμένες πολιτικές διαφημίσεις.
Την εποχή εκείνη η εταιρεία ανήκε στον δισεκατομμυριούχο Robert Mercer, επικεφαλής της οποίας ήταν τότε ο βασικός σύμβουλος του Donald Trump, Steve Bannon. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του είναι ο Alexander Nix.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΛΙΝΚ, ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:
Διεθνή /
Ο πληροφοριοδότης της Cambridge Analytica μιλά στην Guardian: «Ξοδέψαμε 1 εκατομμύριο δολλάρια συλλέγοντας εκατομμύρια προφίλ του Facebook»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Eurovision 2026 - Β' Ημιτελικός: Ο Good Job Nicky με το Dark Side of the Moon στον εθνικό τελικό
Eurovision 2026 - Β' Ημιτελικός: Ο Good Job Nicky «απογειώθηκε» στο Dark side of the moon
Από τα αμύγδαλα στα φιστίκια - Ποιοι είναι οι πιο υγιεινοί ξηροί καρποί
Ντουμπάι: Παραιτήθηκε κορυφαίος CEO - O Έπσταϊν τον είχε ευχαριστήσει για «βίντεο βασανισμού»
Η Αρουντάτι Ρόι αποχωρεί από την Berlinale καταγγέλλοντας δηλώσεις για τη Γάζα
σχόλια