Ο πληροφοριοδότης της Cambridge Analytica μιλά στην Guardian: «Ξοδέψαμε 1 εκατομμύριο δολλάρια συλλέγοντας εκατομμύρια προφίλ του Facebook»

0

Ο Christopher Wylie, ο οποίος εργάστηκε για την εταιρία δεδομένων Cambridge Analytica, αποκαλύπτει πως οι προσωπικές πληροφορίες 50 εκατομμυρίων χρηστών του facebook λήφθηκαν χωρίς εξουσιοδότηση στις αρχές του 2014 για να δημιουργήσουν ένα σύστημα που θα μπορούσε να «φακελώσει» μεμονωμένους ψηφοφόρους των ΗΠΑ προκειμένου να τους βομβαρδίσει με στοχευμένες πολιτικές διαφημίσεις.

Την εποχή εκείνη η εταιρεία ανήκε στον δισεκατομμυριούχο Robert Mercer, επικεφαλής της οποίας ήταν τότε ο βασικός σύμβουλος του Donald Trump, Steve Bannon. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του είναι ο Alexander Nix.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΛΙΝΚ, ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM