Ο Christopher Wylie, ο οποίος εργάστηκε για την εταιρία δεδομένων Cambridge Analytica, αποκαλύπτει πως οι προσωπικές πληροφορίες 50 εκατομμυρίων χρηστών του facebook λήφθηκαν χωρίς εξουσιοδότηση στις αρχές του 2014 για να δημιουργήσουν ένα σύστημα που θα μπορούσε να «φακελώσει» μεμονωμένους ψηφοφόρους των ΗΠΑ προκειμένου να τους βομβαρδίσει με στοχευμένες πολιτικές διαφημίσεις.
Την εποχή εκείνη η εταιρεία ανήκε στον δισεκατομμυριούχο Robert Mercer, επικεφαλής της οποίας ήταν τότε ο βασικός σύμβουλος του Donald Trump, Steve Bannon. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του είναι ο Alexander Nix.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΛΙΝΚ, ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:
Διεθνή /
Ο πληροφοριοδότης της Cambridge Analytica μιλά στην Guardian: «Ξοδέψαμε 1 εκατομμύριο δολλάρια συλλέγοντας εκατομμύρια προφίλ του Facebook»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Η απροσδόκητη παρενέργεια των φαρμάκων για την απώλεια βάρους: Ανάσχεση του καρκίνου
Ο Ντέρεκ Τζάκομπι για το AIDS, τα 87 του χρόνια και τον Ντάνιελ Κρεγκ: «Πήγα στο κρεβάτι μαζί του δύο φορές»
Χανιά: Πυκνή θαμνώδης βλάστηση και ξερά κλαδιά «έκρυβαν» τη σορό του 33χρονου για μήνες
Φέρντια Λένον, ο Ιρλανδός που έγραψε για τον Πελοποννησιακό Πόλεμο
Με βάρκα την ελπίδα
σχόλια