Ο Christopher Wylie, ο οποίος εργάστηκε για την εταιρία δεδομένων Cambridge Analytica, αποκαλύπτει πως οι προσωπικές πληροφορίες 50 εκατομμυρίων χρηστών του facebook λήφθηκαν χωρίς εξουσιοδότηση στις αρχές του 2014 για να δημιουργήσουν ένα σύστημα που θα μπορούσε να «φακελώσει» μεμονωμένους ψηφοφόρους των ΗΠΑ προκειμένου να τους βομβαρδίσει με στοχευμένες πολιτικές διαφημίσεις.
Την εποχή εκείνη η εταιρεία ανήκε στον δισεκατομμυριούχο Robert Mercer, επικεφαλής της οποίας ήταν τότε ο βασικός σύμβουλος του Donald Trump, Steve Bannon. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του είναι ο Alexander Nix.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΛΙΝΚ, ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:
Διεθνή /
Ο πληροφοριοδότης της Cambridge Analytica μιλά στην Guardian: «Ξοδέψαμε 1 εκατομμύριο δολλάρια συλλέγοντας εκατομμύρια προφίλ του Facebook»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Αλλάζει ξανά ο καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στην Αττική
Γεύμα λύκου που διατηρήθηκε στη Σιβηρία επί 14.400 χρόνια ρίχνει «φως» στον μάλλινο ρινόκερο
Γιατί ο «Οιδίποδας» κάνει απανωτά sold-out;
Ιράν: Νέες πληροφορίες για τον Ερφάν Σολτανί που είχε καταδικαστεί σε εκτέλεση
Αιμίλιος Χειλάκης: «Η νέα χρονιά με βρήκε με ένα πρόβλημα υγείας, είναι δύσκολα τα πράγματα»
σχόλια