Υπουργείο Παιδείας: Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα όπου κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Υπουργείο Παιδείας: Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα όπου κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου MOTIONTEAM
0

Η κακοκαιρία «Ελπίς», που επελαύνει σε όλη τη χώρα, έχει ως συνέπεια να αποφασίζεται το κλείσιμο των σχολείων αύριο σε αρκετές περιοχές. 

Στις περιπτώσεις που κριθεί αναγκαία η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

«Εάν κάπου χρειάζεται να ανασταλεί η λειτουργία ενός σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση», δήλωσε η υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1. Αυτό, σημείωσε, γίνεται ήδη για παράδειγμα στη Φλώρινα, όπου υπάρχουν συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Ακολούθησε ανακοίνωση από το γραφείο του γ.γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλέξανδρου Κόπτση, ο οποίος επεσήμανε ότι προβλέπεται τηλεκπαίδευση κατά τις πρωινές ώρες. 

«Σε περιπτώσεις που η τοπική αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε. 

Η τηλεκπαίδευση, συμπλήρωσε, αποτελεί «πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί διά ζώσης». 

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία στην περιφέρεια Αττικής, ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε νωρίτερα ότι «μάλλον θα παραμείνουν ανοιχτά» τη Δευτέρα και «ίσως κλείσουν» συνολικά ή κατά τόπους την Τρίτη, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Η σχετική απόφαση, συμπλήρωσε, αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τη σύσκεψη με τους συναρμόδιους φορείς, για την επανεκτίμηση των δεδομένων. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση τεσσάρων ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα

Ελλάδα / Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση 4 ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα- Για το «χρυσό ασφαλιστήριο»

Η κατηγορία αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας που είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ