Υπό κατάληψη δύο τμήματα της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ

Υπό κατάληψη δύο τμήματα της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Η Γενική Συνέλευση φοιτητών του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ανακοίνωσε την κατάληψη των εγκαταστάσεων του τμήματος, το οποίο βρίσκεται στην Θέρμη. Στο μεταξύ, υπό κατάληψη είναι και το τμήμα Θεάτρου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φοιτητών, στο Μουσικών Σπουδών, η κατάληψη θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 2 Μαΐου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση των φοιτητών, ενώ μέχρι τότε δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και η Γραμματεία και η Βιβλιοθήκη του τμήματος θα παραμείνουν κλειστές.


Ο κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών, καθηγητής Ξενοφών Σαχίνης, δήλωσε ότι «μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επικοινωνία των φοιτητών με την Κοσμητεία για τους λόγους της κατάληψης», ενώ διευκρίνισε ότι υπό κατάληψη τελεί και το τμήμα Θεάτρου της Σχολής, εξαιτίας αντίθεσης των φοιτητών στις αλλαγές που προτείνει η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών στους προέδρους των Τμημάτων.


Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Κατάληψης Τμήματος Θεάτρου, οι φοιτητές διεκδικούν μεταξύ άλλων να μην περάσει το νέο πρόγραμμα σπουδών και να διασφαλιστεί ενιαίο πενταετές πτυχίο.

«Η υποβάθμιση του πτυχίου και των σπουδών μας στρέφει αναγκαστικά στις επί πληρωμή εξειδικεύσεις και μας οδηγεί σε ένα διαρκές κυνήγι ECTS (πιστωτικές μονάδες κατοχύρωσης μαθημάτων) για να καλύψουμε την ολοένα αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα της αγοράς», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ