ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Υπέρ της "Ελληνικός Χρυσός" το ΣτΕ- Ακυρώνει την απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές

Υπέρ της "Ελληνικός Χρυσός" το ΣτΕ- Ακυρώνει την απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές Facebook Twitter
3

Η Ολομέλεια του Συμβούλιου της Επικρατείας με τις υπ' αριθ. 217 και 218/2016 αποφάσεις της με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, ακύρωσαν -κατά πλειοψηφία- την απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη και το έγγραφο 12237/20.8.2015 της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων, που ανακαλούσε την λειτουργία των επίμαχων μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική, της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτές τις προσφυγές της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των άλλων Σωματείων των εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».


Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτές τις σχετικές προσφυγές δεσμευόμενοι ουσιαστικά από την υπ' αριθ. 3191/2015 απόφαση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, η οποία δημοσιεύθηκε στην εκπνοή του περασμένου Αυγούστου και αποτέλεσε προπομπό των σημερινών αποφάσεων της Ολομέλειας.


Tο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την εν λόγω απόφασή του, είχε κρίνει ότι από μόνο του το γεγονός, ότι οι εργαστηριακές δοκιμές δεν έγιναν επιτόπου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αλλά στο εξωτερικό δεν αρκεί για να αποτελέσει λόγω ανάκλησης της άδειας.


Ακόμη, η Ολομέλεια αναφέρει ότι υπάρχει το δεδικασμένο της υπ' αριθ. 3191/2015 απόφαση του Ε΄ Τμήματος, η οποία μάλιστα ανέπεμψε το ζήτημα τότε (Αύγουστος 2015) στο υπουργείο για να εκδώσει νέα απόφαση με νόμιμη αιτιολογία.

Άλλες έξι αποφάσεις


Παράλληλα, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ δημοσίευσε 6 αποφάσεις που αφορούν την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και ειδικότερα με την υπ' αριθ. 219/2016 απόφασή τους ακύρωσαν την από 26.2.2015 υπουργική απόφαση με την οποία ανακλήθηκε η θεώρηση της αρχιτεκτονικής και ηλεκτρολομηχανολογικής μελέτης της μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών, όπως ακύρωσαν και την απόφαση της Πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση της επίμαχης εταιρείας για την έκδοση άδειας δόμησης της, ενώ με την υπ' αριθ. 221/2016 απόφαση ακυρώνεται η παράλειψη του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να προβεί στην έγκριση προσαρτήματος της τεχνικής μελέτης που αφορά την νέα μονάδα εμπλουτισμού Μαντέμ Λάκκου.


Ακόμη, με τις υπ' αριθ. 222-223/2016 αποφάσεις απορρίπτονται οι αιτήσεις του Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Μ. Παναγιά και ενός κατοίκου της Χαλκιδικής που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 17.9.2014 απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η τεχνική μελέτη των εγκαταστάσεων διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων των φραγμάτων και των χώρων απόθεσης τελμάτων εμπλουτισμού του μεταλλείου Σκουριών, ενώ με την υπ' αριθ. 220/2016 απόφαση απορρίφθηκε η προσφυγή της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» που ζητούσε να ακυρωθεί η άρνηση της υπηρεσίας δόμησης του δήμου Αριστοτέλη να εκδώσει άδεια δόμησης για τη μονάδα εμπλουτισμού Σκουριών.

3

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ