Ξεπούλησαν τα σκόρδα λόγω κορωνοϊού στον Έβρο

Ξεπούλησαν τα σκόρδα λόγω κορωνοϊού στον Έβρο Facebook Twitter
«Δεν έχουμε σκόρδο ούτε δείγμα λόγω κορωνοϊού» λένε στον Έβρο (Eurokinissi)
1

Οι παραγωγοί στον Έβρο είδαν τη σοδειά τους να ξεπουλάει με τις καλύτερες τιμές λόγω του κορωνοϊού.

«Δεν έχουμε ούτε δείγμα» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής, Επεξεργασίας και Εμπορίου Σκόρδου Νέας Βύσσας Έβρου, Αναστάσιος Γιακμογλίδης.

Οι παραγωγοί στον Έβρο είδαν τη σοδειά τους να ξεπουλάει με ταχύτατους ρυθμούς λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

«Ενώ παραδοσιακά διαθέτουμε την παραγωγή μας μέχρι και τις αρχές Απριλίου, φέτος ξεπουλήσαμε από τον Φεβρουάριο. Δεν έχουμε ούτε δείγμα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Αναστάσιος Γιακμογλίδης.

«Από τον Δεκέμβριο του 2019 και μέχρι και τον Φεβρουάριο φέτος πουλήσαμε την παραγωγή μας σε τιμή υψηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2017/2018, ήτοι σε 1,50 ευρώ/κιλό από 1,30 ευρώ/κιλό».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γιακμογλίδης: «Με την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα οι Έλληνες καταναλωτές στράφηκαν μαζικά στο ελληνικό σκόρδο και, εν αντιθέσει με άλλες χρονιές, δεν προέβησαν στην αγορά κινέζικων, που είναι πιο φτηνά».

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε «η φημολογία για την ευεργετική δράση του προϊόντος κατά του κορωνοϊού» σύμφωνα με τον κ. Γιακμογλίδη.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: Για 1-2 κλωτσιές μιλά ο δράστης

Ελλάδα / Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: «Τον κλώτσησα μία ή δύο φορές» ισχυρίζεται ο δράστης

Με σκυφτό κεφάλι πέρασαν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι ο 40χρονος και η 36χρονη γυναίκα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 64χρονου στην Αρκαδία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια