Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας

Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Παναγιώτης Τζάμαρος / INTIME
4

Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια, πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας μέλη συλλογικοτήτων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

«Το πάθος για τη λευτεριά, είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά» είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Στην πορεία συμμετέχουν μερικές εκατοντάδες άτομα. Αυτή την στιγμή οι διαδηλωτές κινούνται επί της Σταδίου και κατευθύνονται προς το Σύνταγμα. Αναμένεται να καταλήξουν στα Εξάρχεια, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος.

Η κυκλοφορία σε Σταδίου και Πανεπιστημίου έχει διακοπεί, με άντρες των ΜΑΤ και αστυνομικούς να βρίσκονται παραταγμένοι στα πεζοδρόμια και στα κάθετα στενά των δύο κεντρικών οδών.

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ολοκληρώθηκε με επεισόδια και η μαθητική πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Νεαροί, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έστησαν οδοφράγματα στην Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας και τη Σταδίου με κάδους σκουπιδιών, στους οποίους έβαλαν φωτιά. Ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους κρατούσαν καδρόνια και πέταξαν βόμβες μολότοφ.

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
@Δον Ιδιώτης: Δεν πειράζει που δεν καταλαβαίνεις το σχόλιό μου, μάλλον, αυτό είναι το λιγότερο. Εδώ δεν κατάλαβες το περιεχόμενο της ημέρας και μου μιλάς για Χριστούγεννα.