Ξανά στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα το πλοίο «Εξπρές Πήγασος»

Ξανά στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα το πλοίο «Εξπρές Πήγασος» Facebook Twitter
0

Στις 17 Φεβρουαρίου θα επανέλθει στη γραμμή Λαύριο-'Αγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Πήγασος», λόγω της ετήσιας επιθεώρησής του, προκειμένου να του χορηγηθούν νέα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

Αυτό τόνισαν στελέχη της εταιρείας Hellenic seaways στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την επιστολή του δημάρχου Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη στο υπουργείο Ναυτιλίας, στην οποία αναφέρει ότι το πλοίο «Αρτεμις» που αντικαθιστά το «Εξπρές Πήγασος» δεν ταιριάζει στις θάλασσες του βόρειου Αιγαίου στη διάρκεια του χειμώνα, ενώ ο χρόνος του ταξιδιού του επιμηκύνεται κατά 3,5 ώρες. 

 Ο κ.Μαρινάκης ζητά την παρέμβαση του υπουργείου, προσθέτοντας ότι «μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει σ' ένα τέτοιο ταξίδι ότι ακόμα και η προσωρινότητα της δρομολόγησης αυτής δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την ανάθεση σ' ένα πλοίο αυτής της κατηγορίας».

 Οπως εξήγησαν στελέχη της Hellenic Seaways, βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί με το υπουργείο Ναυτιλίας, η εταιρεία είχε το δικαίωμα να μη δρομολογήσει άλλο πλοίο στη συγκεκριμένη γραμμή εωσότου επανέλθει το «Εξπρές Πήγασος». Ωστόσο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των νησιών του βόρειου Αιγαίου, η εταιρεία δρομολόγησε το πλοίο «Αρτεμις» που εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή το νησί της Λήμνου τέσσερις φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη, Πέμπτη Σάββατο και Κυριακή. Σημειώνεται ότι η Λήμνος εξυπηρετείται και από Πειραιά με το πλοίο «Νήσος Μύκονος», κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να υπάρξει κάποια παρέμβαση αφού βάσει της σύμβασης που έχει υπογράψει εταιρεία, της δίνεται το δικαίωμα να αποφασίζει η ίδια με ποιο πλοίο θα αντικαταστήσει ένα άλλο που βγαίνει σε ετήσια επιθεώρηση.

 Το "Αρτεμις" έχει ναυπηγηθεί στην Ελλάδα το 1997, έχει μήκος 89,76 μέτρα, πλάτος 14 μέτρα και ταχύτητα 18 κόμβους. Το "Εξπρές Πήγασος" έχει ναυπηγηθεί το 1977, έχει μήκος 125,70, πλάτος 18,50 και ταχύτητα 20 κόμβους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ