Ξανά διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη

Ξανά διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
0

Μια ακόμη διακοπή της υδροδότησης ξεκινά σε λίγη ώρα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Η υδροδότηση θα διακοπεί από τις 23:00 μέχρι τις 5 π.μ., σε τμήματα της Καλαμαριάς, της Ανάληψης, της Κάτω Τούμπας και του Ντεπώ και, δυτικά, σε περιοχές των Συκεών και του Επταπυργίου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ αναφέρει:

 

«Σε μικρότερη γεωγραφικά και χρονικά διακοπή θα προχωρήσει η ΕΥΑΘ απόψε, δεδομένου ότι η κατάσταση του υδροδοτικού συστήματος βελτιώθηκε μεν, αλλά η κατανάλωση κυρίως λόγω διαρροών παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Έτσι, η υδροδότηση θα κοπεί από τις 11 μ.μ. μέχρι τις 5 π.μ., ανατολικά, σε τμήματα της Καλαμαριάς, της Ανάληψης, της Κάτω Τούμπας και του Ντεπώ και, δυτικά, σε περιοχές των Συκεών και του Επταπυργίου.

Δυστυχώς, λόγω της μη αποκατάστασης της ισορροπίας στο υδροδοτικό σύστημα ακόμη και τις ώρες της τροφοδοσίας όλων των δεξαμενών, καταναλωτές που βρίσκονται σε υψηλές περιοχές ή σε υψηλούς ορόφους είχαν προβλήματα μειωμένης πίεσης ή και καθόλου υδροδότησης, τα οποία ελπίζουμε ότι θα βελτιωθούν από αύριο».

Νωρίτερα, η ΕΥΑΘ γνωστοποίησε ότι η υδροδότηση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης έχει βελτιωθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμα περιοχές που έχουν σοβαρά προβλήματα. Καλεί τους καταναλωτές να είναι εγκρατείς με την σπατάλη νερού και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα διακοπή νερού σε περιοχές της πόλης. «Η σπατάλη ενός καταναλωτή επιβαρύνει τον διπλανό του!» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

Λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων τις επόμενες μέρες, συνιστάται επίσης να ελεγχθεί η ομαλή λειτουργία των διακοπτών του δικτύου υδροδότησης και να μονωθούν εξωτερικές σωληνώσεις (π.χ. βρύσες σε μπαλκόνια, σωληνώσεις θέρμανσης), υδρόμετρα και σωληνώσεις υδρομέτρων. Τυχόν διαρροές εσωτερικών δικτύων πρέπει να αποκαθίστανται άμεσα, καθώς οι απώλειες είναι τεράστιες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ