Τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα έως και 200.000, δήλωσε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης.

 

Αυτός ο αριθμός εξάγεται από προσομοίωση που έχει γίνει και δείχνει ότι τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πάνω από αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, εξήγησε ο καθηγητής.

 

Μάλιστα, σημείωσε ότι ίσως τα κρούσματα να είναι τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται και πρόσθεσε ότι αν γίνονταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα εντοπίζονταν 8.000-9.000 περιπτώσεις την ημέρα.

 

Περιγράφοντας την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο κ. Τζανάκης στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για παρατεταμένη κορύφωση και τόνισε ότι η διασπορά είναι μεγάλη.

 

Ο καθηγητής δήλωσε πως μετά τις 20 Απριλίου αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών. Η κάμψη στον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων θα έρθει με μια καθυστέρηση 2-3 εβδομάδων μετά την κάμψη των κρουσμάτων.

 

Τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20 Απριλίου συμπλήρωσε. «Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια», πρόσθεσε.

 

Στις δηλώσεις του ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε ότι το Πάσχα ο κάθε ναός μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων. Σχολίασε παράλληλα ότι η εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της και να μην πιέζει το κράτος.

 


 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr