Τζανάκης: Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε ακόμη 2.500 με 2.700 θανάτους

Τζανάκης Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

«Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε περίπου 2.500 με 2.700 θανάτους ακόμη» από κορωνοϊό εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης σημειώνοντας την ανάγκη να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. 

Σε ερώτηση για τον τρόπο που μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέτοιο δυσμενές «σενάριο», ο κ. Τζανάκης ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «από προσομοιώσεις που έχουμε κάνει στο δικό μας παρατηρητήριο πρέπει να φτάσουμε στο 70 με 75% επί του πληθυσμού» όσον αφορά τους εμβολιασμούς. 

«Πρέπει να εμβολιαστούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά γίνεται» πρόσθεσε.

Αναδεικνύοντας τη σημασία του εμβολιασμού, τόνισε ότι σε αυτό το κύμα «είχαμε 23 νεκρούς κατά μέσο όρο» ενώ στο προηγούμενο «είχαμε 48 κατά μέσο όρο».

Ωστόσο, αναφέρθηκε σε σειρά περιοχών της χώρας που «βρίσκονται κάτω από το 50% εμβολιαστικής κάλυψης».

Επιπλέον, ως τρόπο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, πρότεινε, μεταξύ άλλων, η ΗΔΙΚΑ να βρει τους ανεμβολίαστους κυρίως από μεγάλες ηλικίες και να πάει πόρτα-πόρτα για να συζητήσει μαζί τους το θέμα αλλά και τους φόβους που μπορεί να έχουν ώστε να προβούν στον εμβολιασμό. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Upfront Initiative 2023 - Ορατότητα στην πράξη

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2023 - Ορατότητα στην πράξη

To μεγάλο αφιέρωμα με όλες τις ομιλίες, τις συζητήσεις και τις κορυφαίες στιγμές του συνεδρίου «The Upfront Initiative» για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο. Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή αλλά και ουσία. Πάνω από 500 σύνεδροι, 65 ομιλητές από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών σε ουσιαστικές συζητήσεις, ενδιαφέροντα explainers και εξομολογητικά fireside chats γέμισαν την αίθουσα του Ωδείου Αθηνών.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ