Τζανάκης: Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε ακόμη 2.500 με 2.700 θανάτους

Τζανάκης Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

«Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε περίπου 2.500 με 2.700 θανάτους ακόμη» από κορωνοϊό εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης σημειώνοντας την ανάγκη να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. 

Σε ερώτηση για τον τρόπο που μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέτοιο δυσμενές «σενάριο», ο κ. Τζανάκης ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «από προσομοιώσεις που έχουμε κάνει στο δικό μας παρατηρητήριο πρέπει να φτάσουμε στο 70 με 75% επί του πληθυσμού» όσον αφορά τους εμβολιασμούς. 

«Πρέπει να εμβολιαστούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά γίνεται» πρόσθεσε.

Αναδεικνύοντας τη σημασία του εμβολιασμού, τόνισε ότι σε αυτό το κύμα «είχαμε 23 νεκρούς κατά μέσο όρο» ενώ στο προηγούμενο «είχαμε 48 κατά μέσο όρο».

Ωστόσο, αναφέρθηκε σε σειρά περιοχών της χώρας που «βρίσκονται κάτω από το 50% εμβολιαστικής κάλυψης».

Επιπλέον, ως τρόπο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, πρότεινε, μεταξύ άλλων, η ΗΔΙΚΑ να βρει τους ανεμβολίαστους κυρίως από μεγάλες ηλικίες και να πάει πόρτα-πόρτα για να συζητήσει μαζί τους το θέμα αλλά και τους φόβους που μπορεί να έχουν ώστε να προβούν στον εμβολιασμό. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυγενάκης: Η αντίδρασή του μετά την ανάκληση της μήνυσης από τον υπάλληλο του αεροδρομίου

Ελλάδα / Αυγενάκης: Η αντίδρασή του μετά την ανάκληση της μήνυσης από τον υπάλληλο του αεροδρομίου

«Τον συγχαίρω για το θάρρος του να αντισταθεί στην απίστευτη εργαλειοποίησή του από συγκεκριμένους κύκλους που επιζητούν την πολιτική μου εξόντωση» ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης
LIFO NEWSROOM