Τσικνοπέμπτη: 7 συμβουλές για ασφαλές ψήσιμο κρέατος

Τσικνοπέμπτη: 7 συμβουλές για ασφαλές ψήσιμο κρέατος Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Τις οδηγίες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενόψει Τσικνοπέμπτης, υπενθύμισε με ανακοίνωσή της, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (EEKE).

Η παράδοση του ψησίματος κρεατικών αυτή την ημέρα έχει συχνά συνοδευτεί από απρόοπτα, καθώς τα λάθη που μπορεί να ανακύψουν κατά τη διάρκεια της παρασκευής του φαγητού, μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε περιστατικά, όπως η τροφική δηλητηρίαση. Για εκείνους που θα ψήσουν στο σπίτι, αλλά και γενικότερα, για όσους θα περάσουν χρόνο στις κουζίνες για να προετοιμάσουν ποικιλίες των πιάτων της Τσικνοπέμπτης, ο ΕΦΕΤ έχει μοιραστεί 7 βασικές συμβουλές, για να σιγουρευτούν, ότι το κρέας είναι σωστά ψημένο.


Οι συμβουλές ΕΦΕΤ για ασφαλές ψήσιμο:

  1. Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
  2. Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
  3. Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
  4. Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
  5. Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
  6. Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
  7. Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.
 
 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ελλάδα / Μάτι: «Οι ΟΤΑ ασκούν εφέσεις» κατήγγειλε ο Σύλλογος Θανόντων και Εγκαυματιών - «Αποσυρόμαστε άμεσα» απαντούν

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Πιερρακάκη με Νίκο Χαρδαλιά και δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα, αποσύρονται οι εφέσεις για Μάτι και Μάνδρα
LIFO NEWSROOM
Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Ελλάδα / Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Γνωστός από τη δεκαετία του 1990 για τον ρόλο του στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Χρήστος Μαυρίκης βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά μετά τη σύλληψή του για φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού
LIFO NEWSROOM