ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξεκινά η αποζημίωση των εγκλωβισμένων στα τρένα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα»

Κακοκαιρία Ελπίς Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
0

Ξεκινά από σήμερα η καταβολή αποζημιώσεων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όσους επιβάτες αμαξοστοιχιών εγκλωβίστηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Οι δικαιούχοι επιβάτες μπορούσαν να υποβάλλουν αίτημα για μία από τις κατωτέρω επιλογές:

  • τη χορήγηση εκπτωτικών κουπονιών ταξιδιού (vouchers) απεριόριστης ισχύος, μέσω των οποίων παρέχεται η δυνατότητα αγοράς οποιουδήποτε εισιτηρίου ή κάρτας διαδρομών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συνολικής αξίας 1.150 ευρώ.
  • τη χορήγηση εκπτωτικών κουπονιών ταξιδιού (vouchers) απεριόριστης ισχύος, μέσω των οποίων παρέχεται η δυνατότητα αγοράς οποιουδήποτε εισιτηρίου ή κάρτας διαδρομών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συνολικής αξίας 550 ευρώ, καθώς και καταβολής χρηματικού ποσού 500 ευρώ μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξει ο αιτών.
  • την καταβολή χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξει ο αιτών.

Σύμφωνα με το ethnos.gr και την Μαρία Λιλιοπούλου, πηγές αναφέρουν ότι υποβλήθηκαν 800 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί ήδη οι 513. Μάλιστα, η καταβολή αποζημιώσεων ξεκινά προκειμένου να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, εξετάζονται 180 αιτήσεις για τις οποίες χρειάστηκαν και άλλα αποδεικτικά, ενώ 100 έχουν απορριφθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι προτίμησαν αποζημίωση με μετρητά. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειοψηφία ζητά τα 1.000 ευρώ και μόνο 2 έχουν μέχρι στιγμής επιλέξει να λάβουν το μισό ποσό της αποζημίωσης σε μετρητά και το υπόλοιπο σε εισιτήρια.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ