Τουρκικό μαχητικό πέταξε πάνω από τον Πενταδάκτυλο

Τουρκικό μαχητικό πέταξε πάνω από τον Πενταδάκτυλο ως απάντηση στην ελληνική άσκηση στη Ρόδο Facebook Twitter
0

Σε επίδειξη ισχύος προχώρησε σήμερα το πρωί η τουρκική πολεμική αεροπορία. Το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας ανάρτησε βίντεο με τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο πετά πάνω από τον Πενταδάκτυλο στην κατεχόμενη Κύπρο.

Η ανάρτησή συνοδεύεται από μια λεζάντα η οποία γράφει, «Χαίρε Ημισέληνε στον Πενταδάκτυλο» και παρουσιάζει έναν πιλότο να χαιρετάει την τουρκική και την τουρκοκυπριακή σημαία.  

Εκτιμάται πως η κίνηση είναι μια απάντηση για τη άσκηση που έγινε στη Ρόδο. 

Την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την διεξαγωγή της τελικής φάσης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την ονομασία «ΚΟΛΟΣΣΟΣ-22».

Οι συμμετέχοντες ασκήθηκαν σε αμυντικές επιχειρήσεις με πραγματοποίηση βολών όλμων, πυροβολικού και αρμάτων, σε συνδυασμό με πυρά από Επιθετικά Ελικόπτερα και Μαχητικά Αεροσκάφη με κατάδειξη από Ελεγκτές Τερματικής Καθοδήγησης (Joint Terminal Attack Controller – JTAC). Κατά την εξέλιξη της άσκησης, εξετάστηκαν και επιπλέον επεισόδια μεταξύ των οποίων διακομιδή και αεροδιακομιδή τραυματία, και περισυλλογή βεβλαμένου βαρέως υλικού.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξε σωρεία δημοσιευμάτων από τουρκικά ΜΜΕ στα οποία διαπιστώνεται η σοβαρή ενόχλησή της Άγκυρας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ