Τοποθετήθηκε πριν από λίγο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. 

 

Το άγαλμα τοποθετήθηκε στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Βασιλίσσης Όλγας, ενώ η κατασκευή του βάθρου ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες

 

Πρόκειται για έφιππο ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έργο που έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Γιάννης Παππάς στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

 

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

 

Ο ανδριάντας, που έχει ύψος 3,5 μέτρα, είχε αποκτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού του 1993 και στη συνέχεια δωρίστηκε στο Δήμο Αθηναίων.

 

Το άγαλμα τοποθετήθηκε πάνω σε ειδικό βάθρο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Παντελής Νικολακόπουλος. Το βάθρο αποτελείται από το ίδιο κράμα μετάλλου με το άγαλμα.

 

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η τοποθέτηση του αγάλματος στην Αθήνα ήταν επιθυμία του δημιουργού του ο οποίος πέθανε το 2005. 

 

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του αγάλματος είναι προγραμματισμένα για την Παρασκευή.

 

Ο γλύπτης Γιάννης Παππάς

 

Ο Γιάννης Παππάς είχε γεννηθεί το 1913 στην Κωνσταντινούπολη και το 1930 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού.

 

Το 1937 βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Έκθεση των Παρισίων και το 1939 παρουσίασε στο Παρίσι το πρόπλασμα του ανδριάντα του Αδαμαντίου Κοραή.

 

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

 

Το 1953 εκλέγεται καθηγητής των Εργαστηρίων Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, το 1972 εκλέγεται αντεπιστέλλον μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, ενώ το 1980 εκλέχθηκε τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

 

Ο Γιάννης Παππάς βραβεύτηκε με τον Ταξιάρχη dell' Ordine del Merito Nazionale της Ιταλίας. Πέθανε το 2005. 

 

Ανάμεσα στα έργα του οι ανδριάντες του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Πάρκο Ελευθερίας, του Οδυσσέα Ελύτη στην Πλατεία Δεξαμενής και των Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαριλάου Τρικούπη στο προαύλιο της Βουλής.