Θεσσαλονίκη: «Στον αέρα» σπίτια στο Ρετζίκι - Οι κάτοικοι νιώθουν τα σπίτια τους να κουνιούνται

Θεσσαλονίκη: «Στον αέρα» σπίτια στο Ρετζίκι - Οι κάτοικοι νιώθουν τα σπίτια τους να κουνιούνται Facebook Twitter
0

«Στον αέρα» βρίσκονται τα σπίτια στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης καθώς το έδαφος υποχωρεί. 

Οι κάτοικοι αναφέρουν πως νιώθουν ότι τα σπίτια τους κουνιούνται και ότι η κατάσταση επιδεινώνεται κάθε μέρα. Σε εικόνες που κατέγραψε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ φαίνεται να αποκολλάται το πλακόστρωτό από σπίτια. 

Τις τελευταίες τρεις βδομάδες σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, ανέφερε πως μετά τις 21/5 που σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, ξεκίνησε ο έλεγχος στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Σίμο Δανιηλίδη, δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, η περιοχή έχει κηρυχθεί σε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα. 

«Ο Περιφερειάρχης, κ. Τζιτζικώστας, ζήτησε να κινητοποιηθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιάδης ο οποίος δεσμεύτηκε να στείλει σχετικό έγγραφο προς το αρμόδιο υπουργείο. «Για να χρηματοδοτηθούν οι ενέργειες, να μπορούμε άμεσα να φτιάξουμε τοίχο αντιστήριξης και να υποστηρίξουμε όλοι την περιοχή ώστε να μην χαθεί καμία κατοικία» .

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ