Θεσσαλονίκη: Παραμένει στη φυλακή 66χρονος που επιτέθηκε και τραυμάτισε με σπαθί έναν 49χρονο

Θεσσαλονίκη: Παραμένει στη φυλακή 66χρονος που επιτέθηκε και τραυμάτισε με σπαθί έναν 49χρονο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Στη φυλακή παραμένει με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης ένας 66χρονος που επιτέθηκε και τραυμάτισε με σπαθί έναν 49χρονο.

Ο 66χρονος αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο σε παρατήρηση που του είχε κάνει το θύμα για αμφιβόλου ποιότητας κρέατα που πετούσε σε πάρκο με αδέσποτα σκυλιά. Το δικαστήριο τον έκρινε εκ νέου ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, καταδικάζοντάς τον σε κάθειρξη 10,5 ετών (από 11 έτη πρωτόδικα).

Το επίδικο συμβάν έγινε τον Μάιο του 2022 στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, με το 49χρονο θύμα να παραμένει μετά την επίθεση για νοσηλεία σε μονάδα εντατική θεραπείας και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, όπως κατέθεσε. «Μου κάρφωσε το σπαθί, τύπου κατάνα, κάτω από τον αφαλό. Μετά έφυγε, προσπάθησα να τον ακολουθήσω αλλά έχασα την αναπνοή μου. Το μόνο που του είπα είναι να μην πετάει σάπια κρέατα στα σκυλιά», είπε μεταξύ άλλων ο παθών.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ο 49χρονος επιχείρησε να τον χτυπήσει, κρατώντας ένα βαρύ σακίδιο. «Βρισκόμουν σε άμυνα. Έγινε μονομαχία και κατά την πάλη έπεσε πάνω στο μαχαίρι», απολογήθηκε ο 66χρονος, χωρίς όμως να πείσει δικαστές και ενόρκους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση ΓΣΕΕ: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο «φάκελος» Παναγόπουλου - Στο επίκεντρο άλλα πέντε άτομα και έξι εταιρείες

Ελλάδα / ΓΣΕΕ: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο «φάκελος» Παναγόπουλου - Στο επίκεντρο άλλα πέντε άτομα και έξι εταιρείες

Στο πλαίσιο της έρευνας προβλέπεται η κλήση μαρτύρων, η αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων, καθώς και ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» του Γιάννη Παναγόπουλου
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΔΙ

Ελλάδα / Αποκάλυψη για την υπόθεση κατασκοπείας: Ποιος είναι πίσω από τον αξιωματικό - Το μυστικό ταξίδι στην Κίνα

Οι Αρχές ασφαλείας και οι ειδικοί ερευνητές της Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας του ΓΕΕΘΑ έχουν καταλήξει σε έναν «άνθρωπο-σκιά» που κινούσε τα νήματα στην υπόθεση κατασκοπείας
THE LIFO TEAM