Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία παράνομων διακινήσεων αλλοδαπών

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία παράνομων διακινήσεων αλλοδαπών Facebook Twitter
0

Στη σύλληψη δύο μελών συμμορίας που δραστηριοποιείται σε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών, προχώρησαν χθες άντρες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχείρησης που έγινε στην πόλη, αλλά και στην Αθήνα.


Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν ηλικίας 28 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και τεσσάρων ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας και της διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.


Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 32χρονο άντρα, ο οποίος αφίχθη από την Αθήνα συνοδεύοντας 19 αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν και Αφγανιστάν, με σκοπό να τους προωθήσει στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής.


Ταυτόχρονα, κλιμάκιο αστυνομικών της ίδιας υπηρεσίας συνέλαβε στην Αθήνα τον 28χρονο συνεργό του, ο οποίος είχε καθορίσει τον χρόνο τέλεσης της διακίνησης, αλλά και το χρηματικό ποσό που θα κατέβαλε έκαστος μεταφερόμενος.


Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι, οι διακινητές χρησιμοποιώντας φορτηγά που πραγματοποιούν εμπορικά δρομολόγια στο εξωτερικό, θα μετέφεραν τους 19 αλλοδαπούς εκτός της χώρας μας, με ενδιάμεση στάση την π.Γ.Δ.Μ , όπου θα λάμβαναν από κάθε έναν μεταφερόμενο, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ενώ οι αλλοδαποί θα συνέχιζαν προς χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.


Κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Ελλάδα / Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Μεταξύ των πυρομαχικών που εντοπίστηκαν ήταν δύο μοχλοί απελευθέρωσης χειροβομβίδας, μια αμυντική χειροβομβίδα, διάφορα οξειδωμένα εξαρτήματα από όπλα, φυσσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
LIFO NEWSROOM
Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Βλέποντας τη μητέρα τους να τρέχει να σωθεί και τον πατέρα να την ακολουθεί με άγριες διαθέσεις, η 16χρονη κόρη και ο 13χρονος γιος, προσπάθησαν να την βοηθήσουν
LIFO NEWSROOM