Θεσσαλονίκη: Έστειλε φίλο του να δικαστεί στη θέση του για ληστεία

Θεσσαλονίκη: Έστειλε φίλο του να δικαστεί στη θέση του για ληστεία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Ένα παράδοξο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Θεσσαλονίκη, όπου σε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου, στο εδώλιο εμφανίστηκε φίλος του κατηγορούμενου και όχι ο ίδιος. 

Αυτό, όπως προέκυψε στη συνέχεια, έγινε προκειμένου να παραπλανηθεί το δικαστήριο και να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του θύματος, που ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Όλα αυτά φαίνεται ότι έγιναν εις γνώσιν του δικηγόρου του κατηγορουμένου, ο οποίος κατά την αποδεικτική διαδικασία αποκάλυψε το «τέχνασμα», αποδίδοντάς το στην υπερασπιστική του γραμμή, ενώ ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο. 

Η εισαγγελέας της έδρας μίλησε για εμπαιγμό που δεν συνάδει με το δικηγορικό επάγγελμα. «Υπάρχουν όρια, τα οποία εδώ ξεπεράστηκαν», τόνισε και ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξεταστεί η επιβολή τυχόν πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος του δικηγόρου.

Το χρονικό 

Η δίκη ξεκίνησε την Τετάρτη και κατά την εκφώνηση της υπόθεσης στο εδώλιο κάθισε ο φίλος του κατηγορουμένου, ενώ ο τελευταίος- ένας 45χρονος- στεκόταν έξω από τη δικαστική αίθουσα, καθώς είχε αφεθεί ελεύθερους με όρους.  

Ο 45χρονος είχε συλληφθεί λίγες ημέρες μετά τη ληστεία- η οποία είχε γίνει το 2015 στην πλατεία Αριστοτέλους- όταν τον αναγνώρισε τυχαία το θύμα και ειδοποίησε την αστυνομία. 

Κατά την εξέτασή του από το δικαστήριο, ο ηλικιωμένος κλήθηκε να αναγνωρίσει τον (λάθος) κατηγορούμενο. Απάντησε ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και δεν μπορεί να καταθέσει με βεβαιότητα εάν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Σε εκείνο το σημείο ο συνήγορος του 45χρονου αποκάλυψε ότι δεν επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο.

Το δικαστήριο διέκοψε και αποφάσισε την επανάληψη της δίκης, από μηδενική βάση. Σήμερα, όταν εκφωνήθηκε η υπόθεση, η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον 45χρονο ρώτησε «ποιος θα έρθει σήμερα να δικαστεί;», ενώ ζήτησε την ταυτότητά του. 

Αν και ο ηλικιωμένος δεν εμφανίστηκε να καταθέσει, η υπόθεση εκδικάστηκε και ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του στη ληστεία. Αυτή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαπράχθηκε με σωματική βία από 5-6 άτομα. Το δικαστήριο αθώωσε τελικά τον 45χρονο λόγω αμφιβολιών, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Λύτρας: Στο αυτοκίνητό τους χτύπησε τη σύζυγό του

Ελλάδα / «Έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο βρίζοντας και μου έριξε την πρώτη μπουνιά»: Σοκάρει η Σοφία Πολυζωγοπούλου για τον ξυλοδαρμό της από τον Λύτρα

«Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι» - Η συγκλονιστική κατάθεση της συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα
NEWSROOM
Δικαιοσύνη στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ευρωβαρόμετρο: Στην Ελλάδα περισσότεροι από τους μισούς απαντούν ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη και δέχεται παρεμβάσεις

Αποκαλυπτικά τα αποτελέσματα της έρευνας για την άποψη των πολιτών της ΕΕ για το δικαστικό σύστημα - Μόνο 4 στους 10 πολίτες στην ΕΕ κρίνουν ως «καλό» το δικαστικό τους σύστημα
NEWSROOM