Στη δημοσιότητα δίνει η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες ενός 51χρονου, ο οποίος κατηγορείται πως βίαζε τα ανήλικα ανίψια του.

 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα:

 

1) Γενετήσια πράξη με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση,

 

2) Πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση,

 

3) Γενετήσια πράξη με ανήλικο ή ενώπιον του, ο οποίος δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή,

 

4) Κατάχρηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και

 

5) Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου νεότερου των 12 ετών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

 

Πρόκειται για τον ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο του Ιωάννη και της Πασχαλιάς, γεν. 1970

 

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν.

 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388456, 2310-388457 και 2310-388458 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 18-04-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

 

Η υπόθεση

 

Για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, από το 2009 μέχρι και το 2013, ο 51χρονος άνδρας με διάφορα ανταλλάγματα, φέρεται πως ασελγούσε σε βάρος των τριών ανήλικων ανιψιών του, δύο αγόρια κι ένα κορίτσι, ηλικίας από 3,5 έως 6 ετών, όπως αναφέρει το Thestival. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο άνδρας φέρεται να βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του.

 

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία που έκανε ένα από τα παιδιά, ένα αγόρι ηλικίας 18 ετών σήμερα.