Θεσσαλονίκη: Έριξαν μπάζα στα Ιαματικά Λουτρά Θέρμης - Εισαγγελική παρέμβαση

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για απόρριψη μπάζων στα Ιαματικά Λουτρά Θέρμης Facebook Twitter
Πηγή φωτο Ράδιο Θεσσαλονίκη
0

Εισαγγελική παρέμβαση έγινε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, για παράνομες ρίψεις μπάζων στα Ιαματικά Λουτρά Θέρμης. 

Αφορμή για τη μηνυτήρια αναφορά αποτέλεσε δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας, με σχετικό φωτογραφικό υλικό. 

«Κατά καιρούς, ως υπόχρεοι φορείς για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, διαπιστώνουμε την από αγνώστους απόρριψη αδρανών οικοδομικών και και άλλων υλικών στην συγκεκριμένη έκταση, χωρίς την έγκριση και άδειά μας», επισημαίνει ο κ. Ζέρβας στην αναφορά του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. 

Ακόμη, κάνει λόγο για ρύπανση του περιβάλλοντος με ανθυγιεινές καταστάσεις που δημιουργούν αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και στη δημόσια υγεία.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να διενεργήσει η αστυνομία επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί το αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» καταγράφει καρέ- καρέ φορτηγό χωματουργικών εργασιών να ρίχνει μπάζα στην περιοχή των Λουτρών Θέρμης. Πολίτης που κατέγραψε το περιστατικό κατήγγειλε ότι ο οδηγός ξεφόρτωσε μπάζα στις 21 και τις 25 Οκτωβρίου. «Ο καθένας ξεφορτώνει ό,τι θέλει, όποτε θέλει. Έχει μετατραπεί η περιοχή σε μπαζότοπο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για απόρριψη μπάζων στα Ιαματικά Λουτρά Θέρμης Facebook Twitter
Πηγή φωτο Ράδιο Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για απόρριψη μπάζων στα Ιαματικά Λουτρά Θέρμης Facebook Twitter
Πηγή φωτο Ράδιο Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο σημείο φαίνεται πως καθημερινά πετά ο καθένας ό,τι θέλει να ξεφορτωθεί. Μεταξύ άλλων, εκεί έχουν πεταχτεί καναπέδες, ντουλάπια, γυψοσανίδες, λαμαρίνες, ελαστικά και άλλα σκουπίδια. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM