Θεοφάνεια στη «σκιά» της Όμικρον: Τι μέτρα ισχύουν για τις αυριανές εκδηλώσεις

Θεοφάνεια στη «σκιά» της Όμικρον: Τι μέτρα ισχύουν για τις αυριανές εκδηλώσεις Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Με αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού θα διεξαχθούν και φέτος τα Θεοφάνεια εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το skai.gr,  μερικά από τα μέτρα που θα ισχύουν αφορούν τις αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ των παρευρισκόμενων, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αγιασμών σε σπίτια και καταστήματα και παραλαβή του αγιασμού από τις εκκλησίες σε ατομικά μπουκαλάκια.

Όπως αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου (και ισχύει έως και τις 16 Ιανουαρίου), σε περίπτωση τέλεσης λειτουργίας, λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας, μυστηρίου και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού. Αυτό μεταφράζεται σε μάσκες και αποστάσεις, εφόσον ο καθαγιασμός γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Στην ίδια κατεύθυνση και η Ιερά Σύνοδος που με εγκύκλιό της επισημαίνει ότι η γιορτή των Θεοφανείων θα διεξαχθεί με τα εξής μέτρα:

  • Ο Αγιασμός των υδάτων θα τελεστεί τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.
  • Αγιασμός («Φώτισμα») οικιών, επιχειρήσεων, καταστημάτων, εργοστασίων δεν θα πραγματοποιηθεί καθ΄ όλη την περίοδο των Θεοφανείων.
  • Αντ' αυτού οι πιστοί θα μπορούν, την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα των Θεοφανείων, να λαμβάνουν τον Μεγάλο Αγιασμό από τους Ιερό Ναό της Ενορίας τους, όπου με μέριμνα των Εφημερίων θα έχουν τοποθετηθεί φιαλίδια «προς αγιασμόν οίκων».

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές Μητροπόλεις βγάζουν ανακοινώσεις σχετικά με την πρόθεση τους να μην πραγματοποιήσουν την τελετή σε εξωτερικό χώρο υπό τον φόβο για τη δημιουργία συνωστισμού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ