ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητά νέο γονιδιακό έλεγχο

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητά νέο γονιδιακό έλεγχο Facebook Twitter
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου προχωρά σε αίτημα για τρίτο γονιδιακό τεστ, τη στιγμή που ανοίγει νέος κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelop.gr, η προφυλακισθείσα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για την 9χρονη Τζωρτζίνα, επιμένει πως οι θάνατοι των κοριτσιών ήταν αποτέλεσμα κάποιου γονιδιακού προβλήματος.

Σημειώνεται πως στις 30 Μαρτίου ολοκληρώθηκε το γονιδιακό τεστ που έγινε με ανάλυση του αίματος της Ίριδας και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Η έκθεση είχε αποσταλεί στην προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα σε μία περίοδο που η Τζωρτζίνα βρισκόταν εν ζωή.

Η 33χρονη, ωστόσο, έχει δώσει εντολή για τη διενέργεια μιας ακόμα λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή.

«Πάγια θέση της είναι ότι δεν εμπλέκεται στον θάνατο των παιδιών»

Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Mega, επεσήμανε πως η εντολέας του είναι «σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση».

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πιστεύει ότι δεν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση, ωστόσο είναι δύσκολο. Η πάγια θέση της είναι ότι δεν εμπλέκεται στον θάνατο των παιδιών, μένει σταθερή από την αρχή μέχρι και σήμερα».

«Μας ενδιαφέρει να αποδείξουμε ότι η κεταμίνη δεν δόθηκε από την κατηγορούμενη»  πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην πρόθεση του Μάνου Δασκαλάκη για τεστ πατρότητας στην Μαλένα και την Ίριδα, ο ίδιος επεσήμανε πως «και οι δύο γονείς είχαν πάει να υποβληθούν σε γονιδιακό έλεγχο και τότε ο Μάνος Δασκαλάκης δεν φαινόταν να είχε αμφιβολίες τότε για την πατρότητα, αυτό ίσως θα έπρεπε εάν ήταν αλήθεια, να τον απασχολήσει νωρίτερα».

Ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που προχωρήσει στο τεστ θα υποβληθεί μήνυση σε βάρος του, ενώ είπε πως οι σχέσεις μεταξύ Πισπιρίγκου και Δασκαλάκη δεν είναι καλές. 

Νέος κύκλος καταθέσεων

Από την Τετάρτη θα κληθούν να καταθέσουν στην 18η ανακρίτρια υγειονομικοί του Αγλαΐα Κυριακού και του Ωνασείου, στα οποία είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα.

Η ανακρίτρια, παράλληλα, αναμένει δύο συμπληρωματικές εκθέσεις. Πρόκειται για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της συλληφθείσας αλλά και τη συμπληρωτική έκθεση για ηλεκτρονικό απόρρητο της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ελλάδα
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ