Παρέμβαση Τσιάρα για την υπόθεση της Πάτρας: Ζήτησα να ελεγχθεί αν η ιατροδικαστική υπηρεσία έπραξε τα δέοντα

Πάτρα – Τσιάρας: Ζήτησα να ελεγχθεί αν η ιατροδικαστική υπηρεσία έπραξε τα δέοντα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Διευκρινίσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, αναφορικά με τις πληροφορίες περί εντολής του στον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη, για πειθαρχική έρευνα για τυχόν λάθη στην εξέταση του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας από την Πάτρα.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία εντολή, αλλά από τη στιγμή που είχε αρχίσει να ξετυλίγεται η υπόθεση, είχε ζητήσει πλήρη διερεύνηση.

«Στο επίπεδο της δικής μου ευθύνης, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός και υπήρξαν οι εξελίξεις με τη σύλληψη της μητέρας, υπήρξε μία επιστολή με την οποία ζητούσα να διερευνήσει όλα τα δεδομένα ούτως ώστε να ξέρουμε αν όντως η ιατροδικαστική υπηρεσία, που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, έκανε τα δέοντα» είπε ο υπουργός.

Με την επιστολή του, ζητούσε, να «εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το εάν έγιναν όλα σωστά» συμπλήρωσε και επεσήμανε πως «δεν μπορεί κανείς να ζητάς πειθαρχική διαδικασία, όταν ακόμα δεν υπάρχει απόδειξη για κάτι το οποίο δεν έγινε σωστά». 

Αλλά, «ο προϊστάμενος της ιατροδικαστής υπηρεσίας, κ. Καρακούκης, μόνος του ξεκίνησε μία διαδικασία ελέγχου γύρω από αυτά τα ζητήματα που σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό δημιουργούν αμφιβολίες στην κοινή γνώμη. Για το κατά πόσο έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν από πλευρά ιατροδικαστών» εξήγησε.

Αναφορικά με την ίδια την υπόθεση, τη χαρακτήρισε «αποτρόπαια» και «τραγική» και διαβεβαίωσε πως όλα τα ζητήματα θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες Αρχές.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ