Την ελπίδα πως η δικαιοσύνη θα ερευνήσει σε βάθος την καταγγελία μαθητευόμενου μάγειρα για βασανισμό σε κουζίνα εστιατορίου του Στέφανου Μποτρίνι εξέφρασε ο δικηγόρος του 19χρονου, Στέφανος Νικόπουλος. 

 

Ο δικηγόρος του 19χρονου, παραλλήλισε την υπόθεση με αυτήν του bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open TV. Ο μαθητευόμενος μάγειρας κατήγγειλε «επιθέσεις» με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με τα εργαλεία μαγειρικής, από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου που τον αποδοκίμαζε φραστικά ενώ ασκούσε και λεκτική βία. Το γεγονός «επαναλήφθηκε σταδιακά πολλές φορές». Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

 

«Θα αποδειχθεί στο δικαστήριο αν ο Μποτρίνι γνώριζε» για το bullying, λέει ο δικηγόρος του μαθητευόμενου μάγειρα

 

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του» υποστήριξε ο κ. Νικόπουλος, κάνοντας λόγο για εξαναγκαστική αποχώρηση του πελάτη του από την εργασία του. Ο δικηγόρος έκανε παράλληλα λόγο για εργασιακό μεσαίωνα και για σκόπιμες ενέργειες. 

 

«Αυτά θα τα λύσει η δικαιοσύνη», υποστήριξε ο δικηγόρος του νεαρού όταν ρωτήθηκε για το αν τα καψίματα από λάδι και πυρακτωμένη σπάτουλα έγιναν σκοπίμως υπογραμμίζοντας ότι ο πελάτης του έχει εξεταστεί από ιατροδικαστές. 

 

 

 

«Εάν γνωρίζει ή όχι, όλα αυτά θα προκύψουν από τη δικαστική έρευνα», ανέφερε ο κ. Νικόπουλος απαντώντας στην ερώτηση αν τελικά ο Έκτορας Μποτρίνι, στον οποίο ανήκει το εστιατόριο στην Κέρκυρα, γνώριζε για την υπόθεση.

 

«Ό,τι έγινε εκ μέρους του νεαρού έγινε προκειμένου να μην εμφανιστεί στην Κέρκυρα φαινόμενο αντίστοιχο των Ιωαννίνων, εννοώ την υπόθεση Γιακουμάκη» είπε ο δικηγόρος καλώντας τον σταθμό να κάνει αναλυτικό ρεπορτάζ για το συμβάν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται για το μόνο περιστατικό. 

 

Μποτρίνι: «Στην κουζίνα μου είναι όλοι Παναγίες»

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Έκτορας Μποτρίνι απάντησε σε όσα ακούστηκαν. «Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες», δήλωσε χθες ο διάσημος σεφ

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ένα ψέμμα όταν το πει μονάχα ένας, παραμένει ψέμμα...όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια»

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ettore Botrini (@ektorasbotrini.official) στις

 

Με ανάρτηση του χθες αργά το βράδυ στο Instagram, ο Έκτορας Μποτρίνι επανήλθε, εμμέσως, στο γεγονός. «Ένα ψέμμα όταν το πει μονάχα ένας, παραμένει ψέμμα ... όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια», έγραψε αναρτώντας μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται με την ομάδα του.