Σύψας: Αν χτυπήσει καμπανάκι θα ανατραπούν όλα άμεσα - Κανένας δισταγμός να κλείσουμε ξανά τα σχολεία

Σύψας: Αν χτυπήσει καμπανάκι θα ανατραπούν όλα άμεσα - Κανένας δισταγμός να κλείσουμε ξανά τα σχολεία Facebook Twitter
Σύψας: Αν χτυπήσει καμπανάκι θα ανατραπούν όλα άμεσα - Θα κλείσουμε ξανά τα σχολεία
0

«Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα είναι μήνες που κάθε μέρα θα ανατρέπονται οι προηγούμενες αποφάσεις» είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων Νίκος Σύψας.

«Εξετάζαμε πολύ προσεκτικά τα στοιχεία. Η Αττική παρόλο που έχει κακά επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες διασποράς», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε δε, ότι και σε παλαιότερη εισήγηση της επιτροπής είχε αποφασιστεί ότι στις «κόκκινες» περιοχές θα ανοίξουν τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια. Από τη στιγμή που η Αττική μπήκε στο «κόκκινο» ίσχυσε εκείνη η απόφαση, τόνισε.

Σημείωσε δε πως «αν χτυπήσει καμπανάκι θα ανατραπούν όλα άμεσα. Δεν θα έχουμε δισταγμό να κλείσουμε ξανά τα σχολεία, ειδικά τα Λύκεια. Εάν χρειαστεί θα το κάνουμε και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.»

Δήλωσε δε, πως την επόμενη βδομάδα ή ακόμα και νωρίτερα αναμένεται να παρθούν αποφάσεις. «Ο κίνδυνος για επιδημική έκρηξη ελλοχεύει. Μπορεί τα πάντα να ανατραπούν από μέρα σε μέρα.»

Είπε δε, πως αν ήταν στο χέρι του θα τα έκλεινε τα πάντα για δύο βδομάδες. «Εγώ θα επιθυμούσα να υπάρχει ένα καθολικό lockdown για δυο βδομάδες, για να πέσει η επιδημία, αλλά υπάρχει και η οικονομία. Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή.»

Σχολιάζοντας τους επόμενους μήνες, ανέφερε ότι ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι ασταθείς επιδημιολογικά μήνες ενώ ξεκαθάρισε πως σίγουρα μέχρι το Μάρτιο θα υπάρχουν έκτακτα μέτρα, τα οποία θα ανατρέπονται αναλόγως των συνθηκών.

«Αυτοί οι δύο μήνες θα είναι μήνες που κάθε μέρα θα ανατρέπονται οι προηγούμενες αποφάσεις. Η επιτροπή ακολουθεί τον ιό. Ο ιός βαράει τα νταούλια και εμείς χορεύουμε.» είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ