Παρεμβάσεις Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής

Σύνοδος Κορυφής: Μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, πράσινο πιστοποιητικό και πατέντες εμβολίων οι παρεμβάσεις Μητσοτάκη Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες, καλύτερη ποιότητα και καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι τα χαρακτηριστικά, που θα πρέπει να έχει η οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, όπως επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη δεύτερη μέρα της Άτυπης Συνόδου Κορυφής στην Πορτογαλία τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ανάκαμψη στην Ευρώπη θα πρέπει να θέσει την καταπολέμηση των διακρίσεων ως πρώτη προτεραιότητα.

«Η ανάκαμψη, όμως, η οποία θα ακολουθήσει την περιπέτεια της πανδημίας, πρέπει να είναι μία ανάκαμψη με διαφορετικά χαρακτηριστικά: με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες, καλύτερη ποιότητα εργασίας, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μία ανάκαμψη η οποία θα θέσει την καταπολέμηση των διακρίσεων ως πρώτη προτεραιότητα.» είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Χθες κατά την πρώτη μέρα της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις αλλαγές που επιφέρει υπέρ των δικαιωμάτων του εργαζομένου το υπό κατάθεση νομοσχέδιο τη κυβέρνηση για τα εργασιακά, στην ανάγκη της συντομότερης δυνατής υιοθέτησης του πράσινου πιστοποιητικού καθώς και στην αντίστοιχη της απελευθέρωσης των πατεντών των εμβολίων.

«Η νέα εργατική νομοθεσία δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, δύναμη να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής» είπε μεταξύ άλλων επισημαίνοντας ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δεν θα προέλθει από την κατανάλωση, αλλά από την προσέλκυση επενδύσεων.

Επανέλαβε δε, ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ελκυστικότερος επενδυτικός προορισμός, αλλά και να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Έκανε, δε, ειδική μνεία στις πρόνοιες του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά και δη, στο δικαίωμα του εργαζομένου στην αποσύνδεση, αλλά και στην υγειονομική και ασφαλιστική θωράκιση των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτροείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της ταχύτερης δυνατής εφαρμογής του πράσινου πιστοποιητικού, καθώς η Ελλάδα είναι έτοιμη σε μία εβδομάδα από σήμερα να ανοίξει τις πύλες της στους τουρίστες.

Μάλιστα, επεσήμανε πως αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς την επιβολή περιορισμών κατά τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών.

Στο ζήτημα της απελευθέρωσης των πατεντών των εμβολίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της πρότασης ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στις ανεπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σήμερα ακολουθεί άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Ινδίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 200 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία οδήγησε στις δολοφονίες σε Βάρη - Κέρκυρα το 2020

Ελλάδα / Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα: Τα 200 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία και οι δολοφονίες σε Βάρη - Κέρκυρα το 2020

Δύο εκατ. κόστισε η διπλή δολοφονία στη Βάρη το 2020 - Για 60 ανθρωποκτονίες σε όλη την Ευρώπη κατηγορούνται οι εμπλεκόμενοι μαφιόζοι
NEWSROOM