Για 11η εβδομάδα συνεχίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας, με δύο νέες 48ωρες απεργίες από σήμερα. Οι απεργοί προχωρούν και σε περιφρούρηση όλων των εισόδων των Ιδρυμάτων, ώστε να μην εισέρχονται σ' αυτά φοιτητές ή καθηγητές στα αμφιθέατρα τους.
Νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, «για να εφαρμοστεί ο Νόμος», όπως είπε, ενώ κάλεσε τους καθηγητές και τους φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους.
«Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός και προσθέτει: «η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια».
Ελλάδα /
Συνεχίζουν την απεργία οι υπάλληλοι των Πανεπιστημίων

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Το πόθεν έσχες του βουλευτή Παύλου Σαράκη: Από 179.000 ευρώ το 2023, δήλωσε 18,4 εκατ. ευρώ το 2024

Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

I love Dick: Eίναι το βιβλίο της Κρις Κράους το πιο τολμηρό του αιώνα μας;

Βασίλης Μπισμπίκης: «Μου έφυγε το τιμόνι» - Με χειροπέδες στην Ευελπίδων ο ηθοποιός

Κοσμάς Μαρινάκης: «Σε ποιον θα πουλήσει ο καπιταλιστής αν ο κόσμος δεν έχει να το αγοράσει;»

σχόλια