Για 11η εβδομάδα συνεχίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας, με δύο νέες 48ωρες απεργίες από σήμερα. Οι απεργοί προχωρούν και σε περιφρούρηση όλων των εισόδων των Ιδρυμάτων, ώστε να μην εισέρχονται σ' αυτά φοιτητές ή καθηγητές στα αμφιθέατρα τους.
Νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, «για να εφαρμοστεί ο Νόμος», όπως είπε, ενώ κάλεσε τους καθηγητές και τους φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους.
«Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός και προσθέτει: «η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια».
Ελλάδα /
Συνεχίζουν την απεργία οι υπάλληλοι των Πανεπιστημίων
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Οι αργίες και τα τριήμερα του 2026
Γλυκά μου κουμουνιστ@, βγείτε από την ντουλάπα, η ζωή είναι ωραία
Τα καλύτερα ξένα βιβλία του 2025
Γκύζη: Το σημείωμα του 74χρονου στον γιο του πριν μαχαιρώσει τη σύζυγό του και αυτοκτονήσει
«Δυστυχώς αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με άλλον υποψήφιο»
σχόλια