Αττική: Ποιες περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα, πότε θα αποκατασταθεί

Δρόμος στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
0

Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές Αττικής, με πολίτες να παραμένουν εδώ και ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ το κρύο εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς» είναι τσουχτερό.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, γνωστοποίησε ότι για την αποκατάσταση των βλαβών επιχειρούν 650 εργαζόμενοι με 180 οχήματα σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την αστυνομία. Προτεραιότητα δίνεται στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, ενώ αυτήν την ώρα ελικόπτερο επιθεωρεί από αέρος τις γραμμές μέσης τάσης στην ανατολική Αττική προκειμένου να εντοπιστούν τα σημεία, στα οποία πρέπει να εξασφαλιστεί η πρόσβαση για την αποκατάσταση των βλαβών. 

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην ανατολική Αττική, όπου τα συνεργεία δεν μπορούν να προσεγγίσουν στα σημεία που υπάρχουν ζημίες.

Η εικόνα στο δίκτυο αυτήν την ώρα έχει ως εξής

  • Στην Αττική οι 37 γραμμές μέσης τάσης που αντιμετωπίζουν προβλήματα επηρεάζουν τις περιοχές Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Χαλάνδρι. Έχει αρχίσει αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε παλαιό Ψυχικό και Φιλοθέη. Σημαντικότερα είναι τα προβλήματα στην ανατολική Αττική και χωρίς ρεύμα είναι περιοχές σε νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτζά, Λαύριο, Μαραθώνα, Καλύβια, Κερατέα και Κάτω Σούλι, όπου είναι εξαιρετικά δυσχερής η πρόσβαση των συνεργείων.
  • Στα νησιά έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση με εξαίρεση έναν οικισμό στο Ηράκλειο, έναν στα Χανιά, έναν στη Νάξο και μία τουριστική περιοχή στη Σέριφο.
  • Στην κεντρική Ελλάδα υπάρχουν βλάβες στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, σε τέσσερις οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, τρεις στη Βοιωτία και δέκα στην Αταλάντη.
  • Στη Βόρεια Εύβοια χωρίς ρεύμα είναι έξι οικισμοί και στη Νότια Εύβοια 15.
     

Ο κ. Μάνος τόνισε ότι «από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί κατά 50% οι περιοχές περιοχών που δεν είχαν ρεύμα. Στόχος της ημέρας είναι να αποκαταστήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μέσης τάσης».

Νεότερες ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο των εργασιών αναμένονται στις 18:00 και στις 23:00.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ