Συνεχίζονται οι αυξήσεις στα καύσιμα - Στο 1,85 η τιμή του λίτρου στα νησιά

Συνεχίζονται οι αυξήσεις στα καύσιμα - Στο 1,85 η τιμή του λίτρου στα νησιά Facebook Twitter
0

Αύξηση 3% έχουν σημειώσει από την αρχή τους έτους οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ κίνησης, «υποκύπτοντας» στις διεθνείς ανοδικές τάσεις.


Οι τιμές πετρελαίου βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014, εν αναμονή της απόφασης του Αμερικανού προέδρου για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.


Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Καθημερινή», η τιμή της αμόλυβδης στις 20 Ιανουαρίου ήταν 1,523 ευρώ το λίτρο και στις 7 Μαΐου διαμορφώθηκε στα 1,562 ευρώ, ενώ στις νησιωτικές περιοχές αγγίζει τα 1,85 ευρώ το λίτρο.

Το ίδιο διάστημα, η «τιμή διυλιστηρίου» που είναι και η βάση κοστολόγησης της τελικής τιμής στην αντλία για τον καταναλωτή, αυξήθηκε σε ποσοστό 9% για τις βενζίνες και 7% για το ντίζελ κίνησης.

Η αύξηση της τιμής οφείλεται κυρίως στην ανησυχία των διεθνών επενδυτών για τυχόν αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και στον αποκλεισμό του ιρανικού πετρελαίου από την παγκόσμια αγορά.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και γιατρός

Ελλάδα / Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και γιατρός

Στρατιωτικός κατηγορείται ότι χτύπησε τη γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του - Το δεύτερο αφορά γνωστό γιατρό της Μυτιλήνης, ο οποίος φέρεται να χειροδίκησε εναντίον της νεαρής κόρης του
LIFO NEWSROOM
Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη - Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων στην Αιγιάλεια

Ελλάδα / Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη - Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων στην Αιγιάλεια

Όπως προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι, έκαναν την εμφάνισή τους τοπικές καταιγίδες που ξεκίνησαν από τις ορεινές περιοχές και σταδιακά κατευθύνθηκαν προς τα πεδινά
LIFO NEWSROOM
Μίνι κρίση στην Κάσο: Τουρκικά πολεμικά περιπολούν ιταλικό σκάφος που ποντίζει καλώδια

Ελλάδα / «Μίνι κρίση» στην Κάσο: Τουρκικά πολεμικά περιπολούν ενώ ιταλικό σκάφος ποντίζει καλώδια

Η ανάπτυξη πλοίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη και ελληνικών πολεμικών πλοίων, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM