Δημόσια συγγνώμη μετά τον σάλο που προκάλεσε το βίντεο της καμπάνιας για το πρώτο Συνέδριο Γονιμότητας ζήτησε η δημοσιογράφος Κία Παπαδοπούλου, εμπνεύστρια του επίμαχου σποτ.

 

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, εξήγησε πως της ζητήθηκε από την αρμόδια επιτροπή και τους ανθρώπους του συνεδρίου να γράψει ένα κείμενο «για ένα κοινωνικό μήνυμα για την γυναικεία υπογονιμότητα.

 

«Στο ιατρικό κομμάτι η γυνακεία υπογονιμότητα αντιμετωπίζεται από τους γυναικολόγους ιατρικά, η ανδρική από τους ουρολόγους. Οι άνθρωποι του συνεδρίου είχαν στις προθέσεις τους να κάνουν κι ένα ανδρικό συνέδριο. Εμένα μου ανατέθηκε να γράψω ένα κείμενο. Πήρα σαφείς κατευθύνσεις το βίντεο πρέπει να αφορά την γυναικεία υπογονιμότητα και πήρα ιατρικά δεδομένα από τους ανθρώπους αυτούς, που τόνιζαν κάποια πράγματα που έπρεπε να ειπωθούν, όπως η ενημέρωση», ανέφερε στο Mega. 

 

 

«Τα ιατρικά δεδομένα έλεγαν ότι ένας από τους βασικούς λόγους ήταν η έλλειψη ενημέρωσης. Μου τόνισαν ότι πρέπει να είναι αιχμηρό και να τονίζει την ενημέρωση. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν αυτές που ακολουθούνται σε όλα τα ποστάκια κοινωνικού μηνύματος. Γράφτηκε το κείμενο, διαβάστηκε το είδαν οι αρμόδιοι άνθρωποι της επιτροπής, ακολουθήθηκε η διαδικασία με έγκριση από όλους τους φορείς. Ξεκίνησε να προβάλλεται από 1/6 μέχρι που ξεκίνησε ο σάλος από τα social media», πρόσθεσε.

 

«Αυτό είναι μια ομαδική δουλειά. Δεν θέλω να αποποιηθώ την ευθύνη. Είναι ένα κείμενο που δίνει μια κατεύθυνση. Στεναχωρήθηκα πολύ. Κατανοώ να ένιωσε κάποιος άσχημα, αλλά ο στόχος του κοινωνικού μηνύματος δεν επετεύχθει. Είμαι κι εγώ μέρος του προβλήματος, αυτό που ήθελα να περάσει από το μήνυμα δεν πέρασε. Δεν υπήρχε κακή πρόθεση να προσβάλουμε κανέναν άνθρωπο. Καταλαβαίνω ότι υπήρχε μια αστοχία και ζητώ συγγνώμη. Αυτό που ήθελα να περάσω δεν επετεύχθει.», σημείωσε.

 

«Τα έχω βιώσει στο πετσί μου. Ήθελα να κάνω ένα σποτ που να καταδικάζει αυτές τις αντιλήψεις. Μακάρι κάποια γυναίκα να μην έχει βρεθεί στη θέση μου. Από τα 30-35 είναι πάρα πολλές οι ερωτήσεις. Από το οικογενειακό περιβάλλον, τον περίγυρό σου. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Φυσικά και πιστεύω στην αυτοδιάθεση. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι πρέπει να έχεις και τη γνώση και φυσικά μετά να κάνεις τις επιλογές σου. Αυτό ήθελα να πετύχω, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε», ανέφερε.

 

«Με στεναχώρησε γιατί σε αυτό το κείμενο είχε κι ένα κομμάτι κατάθεση ψυχής. Στεναχωρήθηκα που έφερα σε δύσκολη θέση γυναίκες που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση με εμένα. Δεν ξέρουμε επίσης τι θα είχε ειπωθεί, δεν ολοκληρώθηκε το συνέδριο», τόνισε κλείνοντας.

 

Δείτε το βίντεο: