Συλλήψεις για εμπρησμούς σε Τρίκαλα και Κόρινθο

Συλλήψεις για εμπρησμούς σε Τρίκαλα και Κόρινθο Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Σε συλλήψεις ατόμων που φέρονται να ευθύνονται για εμπρησμούς προχώρησε η πυροσβεστική στα Τρίκαλα και στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρικάλων προχώρησαν στη σύλληψη μιας γυναίκας ως υπαίτιας πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Μυρόφυλλο Τρικάλων.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ στη γυναίκα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Παράλληλα, συνελήφθη κι ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε δασική έκταση, στην περιοχή Στεφάνι Κορινθίας. Ομοίως ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Και στον άνδρα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Φυλάκιση έως 3 έτη για εμπρησμό από αμέλεια

Υπενθυμίζεται πως το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης, βάσει του οποίο υπάρχουν ποινές έως και 3 έτη για εμπρησμό από αμέλεια.

Παράλληλα, ποινικά κολάσιμη είναι και η παράλειψη καθαρίσματος οικοπέδων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η ποινή στις συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τα 3 χρόνια, εάν η παράλειψη αυτή συνετέλεσε στην εξάπλωση φωτιάς.

Με βάση την ίδια πηγή, το πλαίσιο ποινών δεν αλλάζει ως προς τον εμπρησμό από πρόθεση όπου αν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα, τιμωρείται ακόμη και με ισόβια. Ωστόσο, αυτό που αλλάζει είναι ότι θεσμοθετούνται υψηλά πρόστιμα που θα υπερβαίνουν κατά πολύ τα 100 ευρώ ημερησίως για κάθε ημέρα καταδίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM