Συγκροτείται Ειδική Γραμματεία για την προστασία των ζώων συντροφιάς

Συγκροτείται Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς συγκροτείται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας αναλαμβάνει η Μαριάνθη Δημοπούλου, δικηγόρος, με επιστημονική εξειδίκευση και μακρά εμπειρία σε θέματα Δικαίου των ζώων, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα τους και καθηγήτρια του Zero Stray Academy.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, σκοπός της επιτροπής είναι η προστασία των ζώων συντροφιάς, η εξασφάλιση της ευζωίας τους και η υλοποίηση του στόχου: κανένα ζώο κακοποιημένο, κανένα ζώο αδέσποτο.

Συγκεκριμένα η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς έχει σκοπό την παρακολούθηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου, που δημιουργήθηκε με τον ν. 4830/2021 για την προστασία των ζώων συντροφιάς και την εξασφάλιση της ευζωίας τους, καθώς και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με αυστηρή τήρηση των κανόνων ευζωίας.

Επίσης, σκοπός είναι η συγκρότηση ελεγκτικού μηχανισμού και η συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, με στόχο: κανένα ζώο κακοποιημένο, κανένα ζώο αδέσποτο.

Η Μαριάνθη Δημοπούλου συνεργάζεται με φιλοζωικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη τη χώρα καθώς και με δήμους συμβουλευτικά σε θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ