Στην Ειδομένη η γυναίκα-σύμβολο στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους

Στην Ειδομένη η γυναίκα-σύμβολο στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/Μαρία Κουζινοπούλου
1

Την Ειδομένη επισκέφθηκε σήμερα η γυναίκα- σύμβολο στον αγώνα εναντίον του ISIS Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα, η οποία πριν από μερικές ημέρες είχε συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η 21χρονη Γεζίντι είχε πέσει τον Αύγουστο του 2014 θύμα απαγωγής από τον ISIS και κατά τη διάρκεια της τρίμηνης αιχμαλωσίας της υπέστη επανειλημμένα σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από τους τζιχαντιστές έως ότου κατάφερε να δραπετεύσει και να φτάσει στη Γερμανία.

Σήμερα, συνομίλησε με συμπατριώτες της που βρίσκονται στην Ειδομένη και άλλους πρόσφυγες και συναντήθηκε με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενώ είχε και επαφές με πρόσφυγες που έχουν αποκλείσει από χθες την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (ΠΑΘΕ), στο ύψος του βενζινάδικου στο Πολύκαστρο.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσω τηλεφώνου, η νεαρή Γεζίντι χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατάσταση στην Ειδομένη και τον Πειραιά και είπε πως αυτό που συμβαίνει αποτελεί «ανθρωπιστική κρίση».

Ανέφερε δε πως στις επαφές που είχε, σήμερα, με τους πρόσφυγες στην Ειδομένη εισέπραξε απογοήτευση και σχεδόν όλοι της έλεγαν πως περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα. Η ίδια, ωστόσο, τούς είπε πως τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν και ότι είναι προς το συμφέρον τους να μετακινηθούν στα κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης.

Η Νάντια Μουράντ επεσήμανε ακόμη ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μεταφοράς των προσφύγων στα κέντρα και πως θα πρέπει να υπάρξουν ακόμη περισσότερες θέσεις φιλοξενίας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το ρεπορτάζ δεν είναι ολοκληρωμένο και κακώς. Την κοπέλλα την απειλούσαν και την βρίζαν ως ενεργούμενο της κυβέρνησης για να τους αποθαρρύνει από το να προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα.Και στο φινάλε , ποιός είχε την φαεινή ιδέα να στείλουν την κοπέλλα στους Σουνίτες Σύριους? Η κοπέλλα έβαλε τα κλάμματα, ξανάρθαν στο μυαλό της τα βασανιστήρια που πέρασε στα χέρια Σουνιτών Αράβων.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ