Στην Ειδομένη η γυναίκα-σύμβολο στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους

Στην Ειδομένη η γυναίκα-σύμβολο στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/Μαρία Κουζινοπούλου
1

Την Ειδομένη επισκέφθηκε σήμερα η γυναίκα- σύμβολο στον αγώνα εναντίον του ISIS Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα, η οποία πριν από μερικές ημέρες είχε συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η 21χρονη Γεζίντι είχε πέσει τον Αύγουστο του 2014 θύμα απαγωγής από τον ISIS και κατά τη διάρκεια της τρίμηνης αιχμαλωσίας της υπέστη επανειλημμένα σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από τους τζιχαντιστές έως ότου κατάφερε να δραπετεύσει και να φτάσει στη Γερμανία.

Σήμερα, συνομίλησε με συμπατριώτες της που βρίσκονται στην Ειδομένη και άλλους πρόσφυγες και συναντήθηκε με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενώ είχε και επαφές με πρόσφυγες που έχουν αποκλείσει από χθες την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (ΠΑΘΕ), στο ύψος του βενζινάδικου στο Πολύκαστρο.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσω τηλεφώνου, η νεαρή Γεζίντι χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατάσταση στην Ειδομένη και τον Πειραιά και είπε πως αυτό που συμβαίνει αποτελεί «ανθρωπιστική κρίση».

Ανέφερε δε πως στις επαφές που είχε, σήμερα, με τους πρόσφυγες στην Ειδομένη εισέπραξε απογοήτευση και σχεδόν όλοι της έλεγαν πως περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα. Η ίδια, ωστόσο, τούς είπε πως τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν και ότι είναι προς το συμφέρον τους να μετακινηθούν στα κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης.

Η Νάντια Μουράντ επεσήμανε ακόμη ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μεταφοράς των προσφύγων στα κέντρα και πως θα πρέπει να υπάρξουν ακόμη περισσότερες θέσεις φιλοξενίας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το ρεπορτάζ δεν είναι ολοκληρωμένο και κακώς. Την κοπέλλα την απειλούσαν και την βρίζαν ως ενεργούμενο της κυβέρνησης για να τους αποθαρρύνει από το να προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα.Και στο φινάλε , ποιός είχε την φαεινή ιδέα να στείλουν την κοπέλλα στους Σουνίτες Σύριους? Η κοπέλλα έβαλε τα κλάμματα, ξανάρθαν στο μυαλό της τα βασανιστήρια που πέρασε στα χέρια Σουνιτών Αράβων.