Από τις 21 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Συκεών, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας


Πρόκειται για το πρώτο τμήμα σχολείου πανελλαδικά που κλείνει από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. 

 

Θεσσαλονίκη: Κλείνει τμήμα σχολείου λόγω κρούσματος κορωνοϊού - Το πρώτο πανελλαδικά
Υπουργείο Παιδείας

 

Νωρίτερα, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στα self test που υποχρεούνται να κάνουν τα παιδιά μετά από εμφάνιση κρούσματος στο σχολείο τους, εξήγησε πως: «Σε περίπτωση κρούσματος έχουμε προβλέψει πολύ αυξημένο τέστινγκ. Αυτό σημαίνει πως τα παιδιά που είναι γύρω από το επιβεβαιωμένο κρούσμα, καλούνται να κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα. Δωρεάν και τα επτά».

 

Όπως διευκρίνισε η κα.Κεραμέως, τα επιπλέον τεστ, πλην των δύο που έχουν ήδη πάρει από το φαρμακείο, τα παιδιά θα τα προμηθεύονται από τα σχολεία τους καθώς τα  υπουργεία Υγείας και Παιδείας έχουν στείλει σε όλα τα σχολεία της χώρας επιπλέον τεστ, ράπιντ και σελφ, για όσα παιδιά βρέθηκαν κοντά σε επιβεβαιωμένο κρούσμα, ώστε να συνεχίσουν τη δια ζώσης εκπαίδευση. 

 

Τι προβλέπεται σε περίπτωση κρούσματος

 

Για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπεται ότι μία τάξη θα κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος, και θα γίνεται τηλεεκπαίδευση.

 

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Επιστρέφει στη σχολική μονάδα έπειτα από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.