Σταϊκούρας για Κιβωτό του Κόσμου: Το υπουργείο Οικονομικών παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις

Η Κιβωτός του Κόσμου Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών πήρε πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις προς την Κιβωτό του Κόσμου, έπειτα από τις καταγγελίες που έχουν γίνει

«Είναι σοκαριστικές οι καταγγελίες, οφείλουμε άμεσα να τις διερευνήσουμε, η δικαιοσύνη, οι αστυνομικές αρχές», δήλωσε αρχικά ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνται στις συγκεκριμένες δομές. 

«Πρόσφατα σε πολλές από αυτές τις δομές- οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά προς το κράτος, δεν το υποκαθιστούν- η πολιτεία προσπάθησε να ενισχύσει τα παιδιά. Το υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει σε σχετικές ενισχύσεις, τις οποίες χθες, με απόφαση δική μου, τις παίρνουμε πίσω», συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας. 

Αυτό θα ισχύσει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, συμπλήρωσε, «γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά, αλλά πρέπει να ξέρουμε πού πηγαίνουν αυτοί οι πόροι». 

Την έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών για κακοποίηση, που έχουν κάνει παιδιά τα οποία φιλοξενήθηκαν σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου, ανέλαβε η Εισαγγελία Ανηλίκων. 

Η δικογραφία, που με εισαγγελική εντολή άρχισε να σχηματίζει η Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων της Αστυνομίας, επιστρέφει στην Εισαγγελία προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης. 

Αφού μελετήσει τα στοιχεία, η Εισαγγελία Ανηλίκων θα αποφανθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και σε βάρος ποιων πρέπει να αποδοθούν. 

Οι καταγγελίες που έχουν συγκλονίσει αφορούν σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό ανηλίκων. Οι αρχές κάνουν έρευνα για πέντε δομές της οργάνωσης στην Αττική και την περιφέρεια, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Ανηλίκων ερευνά τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις ξυλοδαρμού. 

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ