ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Γιώργος Τράγκας: Στα 140 εκατ. ευρώ ανέρχεται η περιουσία του -Οι ράβδοι χρυσού και τα ακίνητα

Γιώργος Τράγκας: Στα 140 εκατ. ευρώ ανέρχεται η περιουσία του -Οι ράβδοι χρυσού και τα ακίνητα Facebook Twitter
0

Τα 140 εκατ. ευρώ πλησιάζει, τελικά, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις των 100 εκατ..

Μόνο η αξία των ράβδων χρυσού που εντοπίστηκε στις θυρίδες του εξωτερικού φέρεται να αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πόρισμα, όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Τσιμπούκης στο Πρώτο Θέμα, ράβδοι που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα είναι αγνώστου προελεύσεως και χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο που να επιβεβαιώνει τη νομιμότητά τους.

Τα ακίνητα, τα οποία άλλα είναι μόνο στο όνομα του Γιώργου Τράγκα και άλλα στον ίδιο και τη σύζυγό του, είναι τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ, δύο στην Πολιτεία και δύο στη Μύκονο. Παράλληλα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι του ανήκουν διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν κ.ο.κ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές έχουν προχωρήσει στην δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα και της συζύγου του Μαρία Καρρά.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεσμεύεται όλη η προσωπική περιουσία της κα Καρρά, κάτι που αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ θα ελεγχθεί αν έχει ακίνητα στο όνομά της, μετέδωσε το Open. 

Επίσης, θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες της κ. Καρρά. Η αρμόδια Αρχή έκρινε ότι η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα είχε «ενεργή συμμετοχή στις εγκληματικές δραστηριότητες» του δημοσιογράφου, ότι «γνώριζε και συμμετείχε» σε αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες του Open και του Alpha. 

Παράλληλα, αποφασίστηκε η δέσμευση της περιουσίας δύο συνεργατών- όχι συγγενών- του δημοσιογράφου, που φέρεται να συμμετείχαν σε εταιρείες του εκδότη και δημοσιογράφου. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, σύμφωνα με τον Alpha, που δούλεψαν σε αυτές τις εταιρείες και σε μία από αυτές ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Στο μεταξύ, θα γίνει έρευνα και για άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτές τις εταιρείες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση.

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ