Γιώργος Τράγκας: Το πόρισμα για δέσμευση της περιουσίας του και οι αντιδράσεις από την οικογένειά του

Η “μάχη” των δικηγόρων της οικογένειας του Γιώργου Τράγκα μετά το πόρισμα για δέσμευση της περιουσίας του Facebook Twitter
0

Στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα, Χρήστου Μπαρδάκα, βρίσκεται το 60 σελίδων πόρισμα τής Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, με το οποίο δεσμεύεται η περιουσία του εκλιπόντος Γιώργου Τράγκα, που ανέρχεται σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Το πόρισμα συντάχθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα στην οποία υπήρξε συνδρομή και ελεγκτικών υπηρεσιών του εξωτερικού.

Η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά αναμένεται να κληθεί για να παρέχει πληροφορίες για την περιουσία του εκλιπόντα.

«Παντελώς ανυπόστατα τα όσα γράφονται για την περιουσία του»

«Τα όσα γράφονται στον Τύπο και αναπαράγονται σε τηλεοπτικές εκπομπές για την αμύθητη περιουσία του Γεωργίου Τράγκα, την οποία προσδιορίζουν στο εξωπραγματικό ποσό των 100.000.000 ευρώ είναι παντελώς ανυπόστατα» ανέφερε η Γεωργία Κούβελα, δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, συζύγου του εκλιπόντος δημοσιογράφου. «Αυτοί που αναπαράγουν αναπόδεικτες πληροφορίες, εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες» δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Όταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί το πόρισμα της αρμόδιας αρχής και πληροφορηθούμε το ακριβές περιεχόμενό του εξυπακούεται ότι θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των Αρχών», συμπλήρωσε.

«Δεν γνωρίζαμε για τα ακίνητα στην Αμερική»

Στην ανακοίνωση πως ο γιος του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης, θα κάνει αποδοχή κληρονομιάς προχώρησε ο δικηγόρος του Νίκος Αγαπηνός μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ενώ δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη των ακινήτων στην Αμερική.

Ο κ. Αγαπηνός αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εάν προκύψουν φορολογικές εκκρεμότητες ο εντολέας του να βρεθεί υπόλογος, δήλωσε πως η αποδοχή κληρονομιάς θα γίνει με το ευεργέτημα της απογραφής βάσει του οποίου η ευθύνη του κληρονόμου περιορίζεται μέχρι της αξίας του ενεργητικού.

«Υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία σημαντικά, τα οποία ένα μεγάλο μέρος δεν τα γνωρίζω ούτε εγώ όπως τα ακίνητα στην Αμερική. Δεν τα γνώριζε κανένας ότι τα είχε αγοράσει» σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν δηλώνονταν στο πόθεν έσχες, ο κ. Αγαπηνός ανέφερε πως όπως προκύπτει από τη διαθήκη του εκλιπόντος έχουν αποκτηθεί σε χρόνους μεταγενέστερους των χρονικών διαστημάτων που όφειλε να υποβάλλει δηλώσεις.

Όπως σημείωσε από το 2016 ο εκλιπών ήταν μόνιμος κάτοικος Μονακό. «Όλοι ήξεραν ότι ήταν κάτοικος Μονακό, ότι είχε ακίνητο στη Νίκαια της Γαλλίας. Δεν το έκρυβε» είπε.

Αντιθέτως, για τα ακίνητα στις ΗΠΑ δεν το ήξερε ούτε ο ίδιος, ούτε ο εντολέας του Γιάννης Τράγκας. «Αυτά τα πληροφορηθήκαμε από τη διαθήκη» σημείωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ