Σήμερα η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης

Σήμερα η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
1

Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η 12η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη, ένας θεσμός που έχουν αγαπήσει πια χιλιάδες άνθρωποι.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο της ΧΑΝΘ όπου από τις 17:00 θα υπάρχουν δράσεις όπως bodypainting - δρώμενα - ενημερώσεις, στις 19:00 θα ξεκινήσει η ποδηλατοδρομία και στις 22:00 οι διοργανωτές υπόσχονται πάρτι και live με εκπλήξεις στο σημείο εκκίνησης.

Σήμερα η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης Facebook Twitter

Το κάλεσμα των διοργανωτών στη Γυμνή Ποδηλατοδρομία

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία (World Naked Bike Ride / WNBR) είναι μια γιορτή διεκδίκησης για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον, το Ελεύθερο Σώμα. Ένα διεθνές ειρηνικό κίνημα που συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, για την προώθηση: του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα. Για την ειρήνη & την μη-βία, την ελευθερία έκφρασης και την απo-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος.

Πρώτη φορά στον κόσμο γυμνή ποδηλατοδρομία έγινε το 2001 στην ποδηλατική κρίσιμη μάζα στη Σαραγόσα της Ισπανίας, όπου αποφάσισαν να βγουν από τα ρούχα τους γιατί κάνεις δεν τους έδινε προσοχή. Μετά την σαρωτική επιτυχία της καθιερώθηκε και το 2004 με πρωτοβουλία από το Βανκούβερ του Καναδά εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το 2008 με την συμμετοχή εκατό ατόμων. Από τότε διοργανώνεται κάθε χρόνο και έφτασε να συμμετέχουν μέχρι και 2.000 ποδηλάτες.

Σήμερα η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης Facebook Twitter

Γιατί ΓΥΜΝΟΙ;

 

Γιατί έχει αντιστραφεί η έννοια της αξιοπρέπειας και πλέον θεωρούμε το γυμνό σώμα αναξιοπρεπές και τον οδηγό του αυτοκινήτου που ρυπαίνει, αξιοπρεπή.
Γιατί το σώμα μας είναι ό, τι πιο φυσικό έχουμε και είναι σίγουρα πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας.
Γιατί θέλουμε να αφυπνίσουμε τόσο τους πολίτες όσο και την πολιτεία για τη χρήση του ποδηλάτου ως Μέσο Μετακίνησης.

Μόνο ΓΥΜΝΟΙ;

Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε! Oπως σας γέννησε η μητέρα φύση, με body-painting, φυσική διακόσμηση, μαγιό, μάσκες, περούκες, αξεσουάρ, πολύ κέφι και φαντασία. Νιώστε Ελεύθερα!

Σήμερα η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια