Σήφης Βαλυράκης: Το ιατροδικαστικό πόρισμα που αλλάζει τα δεδομένα του θανάτου του

Σήφης Βαλυράκης: Το ιατροδικαστικό πόρισμα που αλλάζει τα δεδομένα του θανάτου του Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη φέρνουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης που πραγματοποίησε η Χαρά Σπηλιοπούλου.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, της καθηγήτριας Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, που δημοσίευσε στο φως η Real News, o πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, έφερε επιπλέον χτυπήματα και από άλλα όργανα, εκτός από την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου.

«Αν δεχθούμε ότι οι δύο από τις κακώσεις του προσώπου έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους, τότε απομένει να βρεθούν τα λοιπά όργανα με τα οποία έχουν προκληθεί οι λοιπές κακώσεις. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις των οργάνων αυτών, θα γίνει συμπληρωματική (ιατροδικαστική) έκθεση με τη σχετική αξιολόγηση», αναφέρει σε σημείο του το πόρισμα που διενήργησε η ιατροδικαστής Χ. Σπηλιοπούλου.

Σημειώνεται ακόμα ότι «από την τοξικολογική εξέταση δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη κάποιας τοξικής ουσίας ή οινοπνεύματος, ενώ το μυοκάρδιο δεν παρουσιάζει εικόνα πρόσφατης ισχαιμίας ή εμφράγματος, πρόσφατου ή παλαιού».

Στην έκθεση γίνεται αναλυτική περιγραφή των κακώσεων και των τραυμάτων που διαπιστώθηκαν στην κεφαλή, στον τράχηλο, στον κορμό, στα άνω άκρα (αριστερός αγκώνας, παλαμιαία επιφάνεια αριστερής άκρας χειρός) και στα κάτω άκρα.

Σε  ό,τι αφορά δε, στο «πώς επήλθε ο θάνατος», το πόρισμα αναφέρει πως «η αρχική αιτία θανάτου είναι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η διατομή των αγγείων του τραχήλου (αριστερά). Αν δεν είχαν προκληθεί οι κακώσεις, ο θάνατος δεν θα επήρχετο από πνιγμό. Το μόνο βέβαιο συμπέρασμα είναι ότι το άτομο βρέθηκε στο νερό ζωντανό και με τις εισπνευστικές κινήσεις εισρόφησε θαλάσσιο ύδωρ».

Οι κακώσεις είναι διάσπαρτες στο σώμα, αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα. «Στον αριστερό αγκώνα το τραύμα μήκους 5 εκ. είναι πολύ βαθύ, έχει διασχίσει τη στολή, η δύναμη της πλήξης ήταν πολύ μεγάλη και διαπέρασε τη στολή», αναγράφεται στην έκθεση.

Στην έκθεση αναφέρεται πως πράγματι ορισμένες κακώσεις του προσώπου μπορεί να έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους, «όμως τα τραύματα στη δεξιά μετωπιαία χώρα, στο αριστερό άνω βλέφαρο και στην αριστερή οφρύ έχουν προκληθεί από διαφορετικό όργανο».

«Το άτομο έχει δεχθεί πλήξη σε διάφορες περιοχές του σώματος από δεξιά και από αριστερά στο πρόσωπο, από αριστερά στον τράχηλο και στον αριστερό αγκώνα» αναφέρει μεταξύ άλλων επισημαίνοντας πως «τα δύο τραύματα στην παλαμιαία επιφάνεια του αριστερού αντίχειρα και του αριστερού δείκτη έχουν προκληθεί από κοφτερό όργανο και φαίνεται να έχουν προκληθεί στην προσπάθεια σύλληψης κάποιου θλώντος τέμνοντος οργάνου με τα χέρια. Τέλος, η κεφαλή κατά τη βρεγματική χώρα έχει δεχθεί πλήξη ή έχει προσκρούσει σε ανένδοτη επιφάνεια».

Πλέον η Εισαγγελία θα πρέπει άμεσα να ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ανθρωποκτονίας, επισήμανε ο επικεφαλής του CSI Institute και επί σειρά ετών προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Σφακιανάκης.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιάννης Παγορόπουλος, επισήμανε, μιλώντας στην Real News, ότι μετά τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έρευνας, άνοιξε ένας νέος δρόμος για την υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη, κάνοντας λόγο για απόδοση ευθυνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2021 στην περιοχή Πεζονήσι της Ερέτριας, ενώ είχε βγει για ψαροντούφεκο με το φουσκωτό του.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία-Δύο αθλητές μιλούν στην Lifo 

Ελλάδα / Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Δύο σπουδαίοι αθλητές μιλούν στη Lifo 

Η Παραολυμπιονίκης Δήμητρα Κοροκίδα και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου Στέλιος Μαλακόπουλος, και οι δύο τους θύματα τροχαίων ατυχημάτων, δείχνουν τον τρόπο σε όλους μας
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ