Σεισμός 4,9 Ρίχτερ δυτικά της Καστοριάς - Μπαράζ σεισμών στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ δυτικά της Καστοριάς - Μπαράζ σεισμών στα ελληνοαλβανικά σύνορα Facebook Twitter
0

Νέα σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10 το πρωί, 45 χιλ. δυτικά της Καστοριάς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου «μπαράζ» σεισμικών δονήσεων ταρακούνησε τις ίδιες περιοχές ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σημειώθηκε στις 07.26 π.μ. στην περιοχή των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 47 χλμ. δυτικά της Καστοριάς κοντά στην Αλβανική πόλη Ερσέκα και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 3,5 χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την δυτική Μακεδονία την Ήπειρο και την Νότια Αλβανία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM