Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο ρήγμα της Ανατολίας

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο ρήγμα της Ανατολίας Facebook Twitter
0

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (αρχικά είχε δοθεί 5,1 Ρίχτερ) σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.30 το πρωί μεταξύ Σαμοθράκης και Τενέδου. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 47 χλμ δυτικά του Τσανάκαλε της Τουρκίας, 316 βορειοανατολικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα  5χλμ.

Η σεισμική δόνηση έγινε πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας, στο σημείο όπου αυτό εισέρχεται στον ελληνικό χώρο από την Τουρκία. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Μυτιλήνη, Ορεστιάδα και Σαμοθράκη.

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι πιθανότατα να ακολουθήσουν κι άλλοι σεισμοί περίπου του ίδιου μεγέθους ή και μεγαλύτεροι, ωστόσο εξήγησε ότι το ρήγμα είναι σε θαλάσσιο χώρο οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Ελλάδα / Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Συγκίνηση προκαλεί η απόφαση των οικογενειών των δύο παιδιών να δωρίσουν τα όργανά τους – «Η καρδιά του θα χτυπάει κάπου αλλού και θα την ακούω», λέει ο πατέρας του 12χρονου
LIFO NEWSROOM
Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Ελλάδα / Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο φυγόποινος πρώην επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων – Καταζητούνταν μετά την καταδίκη του για την τραγωδία στο Μάτι
LIFO NEWSROOM