Σε ίδρυμα ανηλίκων ο 16χρονος που σκότωσε τον 14χρονο φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

Σε ίδρυμα ανηλίκων ο 16χρονος που σκότωσε τον 14χρονο φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
0

Ολοκληρώθηκε, ύστερα από περίπου επτά ώρες, η εκδίκαση της υπόθεσης της αποτρόπαιας δολοφονίας του 14χρονου Τάσου, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, τον Ιούνιο του 2016.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον 16χρονο, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον φίλο του, επιβλήθηκαν τα αναμορφωτικά μέτρα του εγκλεισμού στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή του, που βάσει νόμου είναι το 21ο έτος, αλλά και της καθημερινής παρακολούθησής του από παιδοψυχίατρο.

Ο δικηγόρος του 16χρονου άσκησε έφεση, η οποία απορρίφθηκε.

Όπως μεταδίδει το thessnews.gr, ο εισαγγελέας πρότεινε ότι λόγω της επιθετικής προσωπικότητας του, δεν πρέπει μόνο να κατανοήσει το έγκλημα που διέπραξε, αλλά πρέπει να παρακολουθείται και από ψυχιάτρους.

Όταν ρωτήθηκε ο 16χρονος να πει την αλήθεια, ο ίδιος φέρεται να απάντησε: «πέρασε ο καιρός, δεν θυμάμαι τίποτα».

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό

Το απόγευμα του Σαββάτου, της 11ης Ιουνίου 2016, ο 14χρονος Τάσος βρισκόταν στην πλατεία του χωριού με τους φίλους τους. Τα παιδιά αποφάσισαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους περίπου στις 11 το βράδυ.

Ο Τάσος έφυγε μαζί με τον 14χρονο φίλο του και, όπως ο ίδιος είχε καταθέσει, οι δρόμοι τους χωρίστηκαν λίγα μέτρα μετά.

Ωστόσο, ο Τάσος δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι και όταν οι γονείς του δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν, δήλωσαν την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Η σορός του παιδιού βρέθηκε το επόμενο πρωί σε ένα χωράφι.

Όπως αναφέρει το thessnews.gr, λίγες ώρες αργότερα, ο συνομήλικος φίλος του φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τον Τάσο με ένα κουζινομάχαιρο. Όπως υποστήριξε, αιτία ήταν ο καβγάς των δύο φίλων για το ποια από τις δύο οικογένειες έχει το καλύτερο τρακτέρ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ