Σε εξέλιξη η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στην Αττική

Σε εξέλιξη η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στην Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ
0

Με την εκδήλωση υποδοχής που προγραμματίζεται για τις 18.30 στο ύψος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα ολοκληρωθεί η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, η οποία πραγματοποιείται από το πρωί στην Αττική.

Η τελετή έναρξης έγινε στις 8 π.μ. στον Τύμβο του Μαραθώνα, όπου πραγματοποιήθηκε και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Γρ. Λαμπράκη.

Η πορεία με σύνθημα «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας», διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, η οποία «τη φετινή χρονιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία», όπως σημειώνει η Οργάνωση στη σχετική ανακοίνωση της.

Σε εξέλιξη η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στην Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει το ΝΑΤΟ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του, ότι «διαχρονικά αποτέλεσε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών».

Στόχος της πορείας όπως και αντίστοιχων που διοργανώθηκαν σε άλλες πόλεις της χώρας είναι «να εκφραστεί η καταδίκη του λαού μας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στην κυβέρνηση, αλλά και στα αστικά κόμματα που τους στηρίζουν. Να εκφραστεί επίσης η διεθνιστική αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, στους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου».

Σε εξέλιξη η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στην Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

Στην εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων θα παρίσταται ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για την ομαλή εξέλιξη της 39ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης τέθηκαν σε εφαρμογή από νωρίς το πρωί κυκλοφορικές ρυθμίσεις με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων στις λεωφόρους και οδούς, περιοχών των δήμων Μαραθώνα - Ν. Μάκρης, Ραφήνας - Πικερμίου, Παλλήνης - Γέρακα - Ανθούσας, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Ψυχικού – Φιλοθέης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκατάθεση μέσω Gov.gr Wallet για ολοκλήρωση διαδικασιών - Έναρξη με ασφάλεια αυτοκινήτου

Ελλάδα / Συγκατάθεση μέσω Gov.gr Wallet για ολοκλήρωση διαδικασιών - Έναρξη με ασφάλεια αυτοκινήτου

Mε τη νέα ψηφιακή υπηρεσία του Gov.gr Wallet οι πολίτες θα δίνουν τη ρητή συγκατάθεσή τους (consent) για τη διάθεση των απαραίτητων δεδομένων τους σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς
LIFO NEWSROOM
Αυγενάκης: Η αντίδρασή του μετά την ανάκληση της μήνυσης από τον υπάλληλο του αεροδρομίου

Ελλάδα / Αυγενάκης: Η αντίδρασή του μετά την ανάκληση της μήνυσης από τον υπάλληλο του αεροδρομίου

«Τον συγχαίρω για το θάρρος του να αντισταθεί στην απίστευτη εργαλειοποίησή του από συγκεκριμένους κύκλους που επιζητούν την πολιτική μου εξόντωση» ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης
LIFO NEWSROOM